Enamik saarele või mandrile tahtjaid luba ei saa (1)

Saarte Hääl
Copy
Politsei Kuivastus.
Politsei Kuivastus. Foto: Siim Metsmaa / Saarte Hääl

Saarelt mandrile või mandrilt saarele pääsemiseks saab politsei- ja piirivalveamet iga päev üle kümne taotluse, loa annab aga vaid üksikutel juhtudel.

„Lähtume oma töös valitsuskomisjoni korraldusest, mis määrab, kellel lubatakse saarte ja mandri vahel liikuda ja kellel mitte," selgitas Kuressaare jaoskonnajuht Rainer Antsaar

Näiteks tohivad saare ja mandri vahet liikuda inimesed, kes tagavad elutähtsaid teenuseid, näiteks arstid ja kaitseliitlased, või hädaolukorra lahendamisse kaasatud inimesed. 

Inimestel on samuti lubatud minna mandrile koju või tööle. Sel juhul ei saa nad aga naasta Saaremaale enne liikumispiirangu lõppu. 

"Neil juhtudel, kus juba valitsuse korraldusega on lubatud saarte ja mandri vahel liikuda, ei ole vaja eriluba taotleda," ütles Antsaar.

Eriloa on PPA andnud näiteks põllumajandus- ja energeetikaspetsialistidele, kelle abi on Saare maakonna ettevõtetel vaja läinud. Samuti on eriloa saanud need, kes on seotud abi vajavate inimeste hooldamisega. 

Antsaare sõnul on politsei paljudele inimestele selgitanud, et nad ei pea eriluba taotlema, sest valitsuse korraldusega on neil juba lubatud saare ja mandri vahel liikuda. Küll aga  leidub ka neid inimesi, kes tulevad sadamasse, ilma et neil üle väina sõituks luba oleks. Neile selgitatakse siis piirangu põhjusi. Antsaare sõnul annavad politseinikud sellistel juhtudel endast parima, et aidata inimeste murele lahendus leida. 

"Eriolukord teeb meie kõigi elu pisut keerulisemaks," tõdes Antsaar. "Saarte ja mandri vahel kehtestatud liikumispiirangu eesmärk on aga tõkestada viiruse levikut ja kaitsta inimesi." 

Antsaar tänab saarlasi mõistva suhtumise eest ja palub inimesi püsida kodus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles