KOROONAMONITOR ⟩ Jälgi Saaremaa koroonatestide hetkeseisu

Copy
Aadressilt kadi.ee/koroonamonitor saab jälgida Saaremaa elanikelt võetud koroonaproovide tulemusi.
Aadressilt kadi.ee/koroonamonitor saab jälgida Saaremaa elanikelt võetud koroonaproovide tulemusi. Foto: Saarte Hääl

Tänasest saab aadressilt kadi.ee/koroonamonitor igaüks jälgida Saaremaa elanikelt võetud koroonaproovide tulemusi Koroonamonitorilt, mille reaalajas andmed pärinevad Terviseametilt.

Monitorist saab vaadelda kõigi Saare maakonna elanikelt võetud viiruseproovide tulemusi, on nad siis negatiivsed või positiivsed. 3. aprilli kella 16 seisuga on Saaremaal teste tehtud kokku 2151, neist positiivseks osutusid 16,7 protsenti.

Lisaks saab vaadata, milline on positiivse testitulemuse saanud saarlaste sooline ja vanuseline jaotus.

Terviseameti avaandmetele tugineva Saarlaste Koroonamonitori programmeeris Siim Metsmaa, Kadi raadio muusikatoimetaja ja Saarte Hääle videoreporter.

Vastava kuupäeva andmestik on tehtud hommiku kella 7 seisuga kõigi selleks hetkeks laekunud testide tulemustega.

Esimene positiivne 5. märtsil

Terviseameti avaandmetest on näha, et esimene Saare maakonna elaniku positiivne test – naisterahval vanuses 25-29 eluaastat – fikseeriti juba 5. märtsil.

Samal päeval teatas terviseamet, et nende labor tuvastas kahel 29. veebruaril Itaaliast Bergamost naasnud tallinlasel nakatumise koroonaviirusesse ja mõlemad viibivad kodusel ravil.

Keskealine nakatunu lendas 29. veebruaril Bergamost Tallinna. Sümptomitest ilmnesid tal palavik ja hingamisraskused. Samal kuupäeval Bergamost Riiga lennanud kahekümnendates nakatunul esines viiruse sümptomitest köha.

Terviseamet hakkas nakatunute statistikat rahvastikuregistri järgi tegema 16. märtsil ja siis sai ühest tallinlasest saarlane. Küsimusele, kas 5. märtsi positiivse prooviga ja Saaremaa sissekirjutusega nakatunu oli karantiinis Saaremaal või Tallinnas, Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskus ei vastanud, märkides, et haigestunute kohta esitatakse info statistiliselt, vältimaks isikute võimalikku otsest või kaudset tuvastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles