SA Saaremaa Turism palub trükise väljaandmiseks vallalt abi

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Anu Lomp
Anu Lomp Foto: Arhiiv / Saarte Hääl

Sihtasutus Saaremaa Turism palub rahapuuduse tõttu vallavalitsuselt abi, et valmis saada trükis Saaremaa külaliste jaoks.

Sihtasutusel on käsil LEADER-meetmest toetatav mitmeaastane projekt "Rändaja teekonnad", mille käigus valmib turistidele mõeldud trükis, selle internetiversioon ja mobiilirakendus.

LEADER-projekti toetus moodustab 60% eelarvest, omaosalus aga 40%. Sihtasutus küsib vallalt 7600 eurot projekti lõpptegevuste omaosaluse katmiseks.

Turismiettevõtjaid koondava organisatsiooni SA Saaremaa Turism juhatuse liikme Anu Lombi sõnul oli omaosaluse summa kavas kokku saada ettevõtjate abiga. Varem on Saaremaa turismiettevõtjad rahastanud projekti kokku 27 323 euroga.

"Kahjuks on kriisiolukord pannud turismiettevõtjad seisu, kus omaosaluseks vahendeid ei jätku," tõdes Lomp vallavalitsusele saadetud kirjas. Ta lisas, et kriis on seadnud ohtu projekti tegevused ja planeeritud lõpetamise.

"Olukord on tõesti täbar," ütles Lomp Saarte Häälele. Tema sõnul oli turistidele mõeldud trükis plaanis välja anda sel kevadel, praegu ootab see aga omaosaluse puudumise taga.

"Projekt lõpptähtaeg on 31. juuli ja pikendada seda kahjuks ei saa," märkis Anu Lomp.

Trükis töönimega „Saaremaa rändaja teekonnad" kirjeldab Saare maakonna erinevaid vaatamisväärsusi läbi soovituslike teekondade. Trükis on kavas välja anda eesti, soome ja inglise keeles. Lombi sõnul on praegu täiendamisel fotopank ja käsil teksti korrigeerimine.

Projekti eelarve jäägist aga on kavas teha parandustega kordustrükk 2017. aastal välja antud kaardile "Saaremaa rändaja teekonnad".

Anu Lomp toonitas kirjas vallavalitsusele, et väga tähtis on plaanitu siiski teoks teha, kuna eriolukorra järel tuleb saarlastel taas oma külastajateni jõuda ning maakond atraktiivseks muuta.

Abivallavanem Kristiina Maripuu sõnul arutab vallavalitsus sihtasutuse pöördumist tuleva nädala nõupidamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles