Lisandus kaks positiivset koroonaproovi, suri 83-aastane mees

Saarte Hääl
Copy
Prantsusmaal hukkus noor ronimistalent. Pilt on illustratiivne.
Prantsusmaal hukkus noor ronimistalent. Pilt on illustratiivne. Foto: unsplash.com

Saaremaale lisandus ööpäevaga 2 positiivset proovi. Suri Kuressaare Haiglas ravil olnud 83-aastane mees.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 730 COVID-19 viiruse testi, millest 2,2 protsenti ehk 16 proovi osutusid positiivseks. Kokku on Eestis tänaseks tehtud 40 333 esmast testi, nendest 1528 ehk 3,8 protsenti on osutunud positiivseks.

19. aprilli hommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 125 inimest, kellest 10 on juhitaval hingamisel. Haiglatest on väljakirjutatud 164 inimest. Viimase ööpäeva jooksul suri Eestis COVID-19 tõttu Ida-Viru Keskhaiglas ravil viibinud 86-aastane mees ja Kuressaare Haiglas ravil olnud 83-aastane mees. Kokku on Eestis koroonaviiruse tõttu surnud 40 inimest. 

Kõige rohkem positiivseid teste laekus rahvastikuregistri andmete järgi Harjumaal (6) ja Võrumaal (5). Saaremaal lisandus 2 ja Viljandimaal 1 positiivne testi tulemus. Saaremaal on nüüd kokku 520 positiivset proovi.  2 positiivset tulemust olid määratlemata elukohaga. Maakondade lõikes on nüüd sama palju positiivseid esmaseid teste Harju maakonnas ja Saare maakonnas (520). Suurusjärgult järgmisel kohal on Ida Viru maakond (95). Tartu maakonnas (94) ja Pärnu maakonnas (92) on peaaegu samapalju positiivseid esmaseid teste. Vanusegruppide lõikes on endiselt kõige rohkem positiivseid esmaseid teste keskealiste seas. Ööpäeva jooksul pilt ei muutunud. 

Seoses riigis välja kuulutatud eriolukorraga kehtib esialgu 1. maini kõigis sotsiaalhoolekande-asutustes, haiglates ja kinnipidamisasutustes külastuskeeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles