„Roaldi retked“ viib vaataja külla saarlasest disainiässale

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Mehhikos elav Age Salajõe kuulub disainivaldkonna tipptegijate hulka.
Mehhikos elav Age Salajõe kuulub disainivaldkonna tipptegijate hulka. Foto: Marianne Kõrver

Telesaade „Roaldi retked“ tutvustab Mehhikos elavat saarlast Age Salajõed, kes oma disaini- ja kunstiprojektidega kuulub maailma raskekahurväe hulka.

Ehkki Mehhiko kultuuriruum erineb Eesti omast kardinaalselt, on Age Salajõe kui tõeline kosmopoliit seal väga hästi hakkama saanud,“ kinnitas saatejuht Roald Johannson Saarte Häälele.

Kärlalt pärit 33aastane Age on kodumaast eemal veetnud poole oma elust. Keskkooli pooleli jätnud, lahkus ta 17aastasena Eestist Londonisse õnne otsima. Saabunud Inglismaale peaaegu rahatuna ja peatunud algul sõbranna juures, sai Agest Londonis ürituste ja pidude korraldaja ning DJ.

Londonist kolis Salajõe New Yorki ja sealt Los Angelesse. Juba LA-s tegi ta koostööd Mehhiko kunsti- ja disainiringkonnaga. Seal tutvus ta ka oma tulevase elukaaslase ja ärpartneri, Mehhiko tippdisainer Hector Esrawega. Viimased neli aastat on Salajõe elanud Mexicos, kus peab koos Esrawega disainistuudiot.

„Nad valmistavad seal unikaalseid ja tõeliselt ägedaid sisekujunudselemente,“ kiitis Johannson. Paarile kuuluvas galeriis saab näha nii nende enda kui ka teiste maailma tuntud disainerite loomingut.

„Kuigi Age kolis Saaremaalt ära kahe-aastasena ja kasvas üles Tallinnas, on Saaremaa tal väga südames,“ ütles Johannson. Tema sõnul püüab Salajõe vähemalt paar korda aastas külastada Eestit ja kindlasti käia ka Saaremaal.

"Roaldi retked: Mehhiko disainiäss" jõuab eetrisse homme kell 20 Kanal 2-s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles