Kuuga lisandus maakonnas üle saja töötu

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Kõige rohkem oli Saare maakonnas märtsi lõpus töötuna arvel oskus- ja käsitöölisi.
Kõige rohkem oli Saare maakonnas märtsi lõpus töötuna arvel oskus- ja käsitöölisi. Foto: Toomas Huik

Saare maakonna töötute arv kasvas ühe kuuga rohkem kui 130 inimese võrra.

Töötukassa andmeil oli veebruari lõpu seisuga end maakonnas töötuna arvele võtnud 731 inimest, märtsi lõpuks aga juba 866. Pea kolmandikul ehk 242 inimesel oli viimase töösuhte lõppemisest möödas vähem kui kolm kuud.

31. märtsi seisuga oli töötuna arvel 197 oskus- ja käsitöölist, 178 lihttöölist, 166 teenindus- ja müügitöötajat. Seadme- ja masinaoperaatoreid ning koostajaid kuulus maakonna töötute hulka 80, tehnikuid ja keskastme spetsialiste 70, kontoritöötajaid ja klienditeenindajaid 26. Töötu staatuses olid ka 51 juhti, 40 tippspetsialisti ning 14 põllumajanduse, metsanduse, kalanduse või jahinduse oskustöölist. Varasem töösuhe puudus 19 inimesel, 25 töötul aga oli amet märkimata.

Mehi oli märtsi töötute hulgas 444, naisi 422. Koguni 63,5% töötutest kuulus 25-54aastaste vanuserühma.

Saaremaa vallas oli tänavu märtsis töötuna arvel kokku 824 inimest, Muhu vallas 40 ja Ruhnus kaks. Muhus kasvas töötute hulk veebruariga võrreldes ühe inimese võrra ja Ruhnu vallas koguni kahanes – kolmelt inimeselt kahele.

Märtsi statistikat mullu sama kuu andmetega võrreldes selgub, et tänavu on töötuid kirjas veerand tuhande võrra rohkem kui aasta tagasi. Mullu samal ajal oli töötuna registreeritud 604 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles