Admirali monumendi rajamine lükkub tulevasse aastasse

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Fabian Gottlieb von Bellingshausen.
Fabian Gottlieb von Bellingshausen. Foto: Internet

Saaremaa vald lõpetas rahapuudusele viidates admiral Bellingshauseni monumendi rajamise riigihanke ja loodab projektiga edasi minna järgmisel aastal.

Juba läinud aasta detsembris alustatud konkurentsipõhisele läbirääkimistega riigihankele laekus tähtaegselt kaks pakkumust. Monumenti olid valmis rajama Enska Ehitus OÜ ning ühispakkujatena OÜ Klotoid ja Kivi Kunst OÜ. Hankekomisjoni ettepanekul lükkas vallavalitsus selle nädala teisipäevasel istungil kõik pakkumused tagasi ja lõpetas hankemenetluse. Põhjuseks asjaolu, et valla üldine rahaline seis on koroonaviiruse tõttu kehtestatud eriolukorra tõttu halvemaks muutunud, mistõttu ei ole otstarbekas kõnealust hankelepingut sõlmida.

Vallavalitsuse kultuurinõunik Kristel Peel ütles, et projektiga püütakse kindlasti jätkata järgmisel aastal. „Juba leitud rahastajatega, ka projektiraha eraldajatega püüame kokku leppida projekti edasilükkumises ja raha kasutamises 2021. aastal ning samuti teeme edasi tööd uute rahastusallikate leidmiseks,“ lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles