VASTUS SAARLASTELE Peaminister: kaalume esialgu 30 loa andmist

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Eriolukorra juht peaminister Jüri Ratas.
Eriolukorra juht peaminister Jüri Ratas. Foto: Sander Ilvest

Peaminister Jüri Ratas vastas valitsuse pressikonverentsil Saarte Hääle palvele kommenteerida Saaremaa kriisikomisjoni pöördumist, et kindlasti kaalutakse palvet lubada päevas 30 eriloa andmist. Teisi kriisikomisjoni soove nagu mandril tööl käimine, eripiirangute kaotamine ja kinnisvara omajate saartele lubamine, ta ei kommenteerinud. 

Ratas tõdes, et Saaremaal on olukord läinud paremaks ning tuleb leevendusi teha. Sellest, et Saare- ja Muhumaa avamine on riiklikus väljumiskavas üks viimaseid, ei saa kuidagi välja lugeda leevenduste mittetegemist. Küll märkis Ratas, et teiste saarte avamine võrreldes suursaartega peab olema ajaaknaga. Valitsuse kavas on Kihnu, Vormsi, Hiiumaa ja Ruhnu avamine ette nähtud tunduvalt varem, kui Saaremaa- ja Muhumaa.

Siseminister Mart Helme lisas peaministrile, et väikesaared ei soovigi ennast täiesti avada: soovitakse saarele lubamist seal kinnisvara omavatel inimestel.

Saaremaa kriisikomisjon saatis eile valitsusele palve hakata Saaremaal piiranguid leevendama. Eile avaldatud vabariigi valitsuse olukorrast väljumise kavas oli Saarema- ja Muhuma avamine üks viimaseid tegevusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles