Kuressaare haigla kohta pole ravikaebusi tehtud

Saarte Hääl
Copy
Pildil on Kuressaare haigla juhatuse liikmed Märt Kõlli ja Edward Laane.
Pildil on Kuressaare haigla juhatuse liikmed Märt Kõlli ja Edward Laane. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Haigekassale pole Kuressaare Haiglast tehtud ühtegi ravikaebust, kinnitab haigekassa juhatuse liige Maivi Parv.

Kuigi siit-sealt on kostunud signaale selle kohta, et Kuressaare haigla koroonapatsiendid pole rahul oma ravimisega, pole haigekassale ühtki ravikaebust tehtud, kinnitab haigekassa juhatuse liige Maivi Parv. Läbiviidav audit võtab aluseks üksnes tõestatavad kriteeriumid, kirjutas ERR.

Kuressaare haiglast alustatav audit tutvub ravidokumentidega, et hinnata koroonapatsientide ravikvaliteeti ning võrdleb ravi vastavust meditsiinistaabi juhendile, haigla enda koostatud ravijuhendile ja viimastele teadusartiklitele.

Haigekassa auditeerimistöörühma kuulub kuus inimest: kaks Põhja meditsiinistaabist, kaks Lõuna meditsiinistaabist ja kaks infektsioonhaiguste seltsist. Ravidokumentidega teevad tööd haigekassa usaldusarstid.

ERR vahenda, et Maivi Parve sõnul saab auditi aluseks võtta vaid tuvastatavad asjaolud: "Väidetavalt on üks signaal ka, et patsiendid haiglas pole rahul, aga haigekassale pole laekunud ühtki kaebust ei ambulatoorse ega statsionaarse ravi kohta. Ülesanne on hinnata ravikvaliteeti, kuidas on käsitletud positiivset koroonapatsienti haiglas ravides. Otsime neutraalsust, tahame objektiivset tulemust saada."
Kuressaares alustatakse auditiga tema sõnul selle pärast, et siin on arvestatav haiguslugude arv. Järgmisena võetakse ette teised haiglad, kus on olnud COVID19 positiivseid patsiente. Audit tutvub ravidokumentidega, et hinnata koroonapatsientide ravikvaliteeti ning võrdleb ravi vastavust meditsiinistaabi juhendile, haigla enda koostatud ravijuhendile ja viimastele teadusartiklitele.

Haigekassa auditeerimistöörühma kuulub kuus inimest: kaks Põhja meditsiinistaabist, kaks Lõuna meditsiinistaabist ja kaks infektsioonhaiguste seltsist. Ravidokumentidega teevad tööd haigekassa usaldusarstid.

"Väidetavalt on üks signaal ka, et patsiendid haiglas pole rahul, aga haigekassale pole laekunud ühtki kaebust ei ambulatoorse ega statsionaarse ravi kohta. Ülesanne on hinnata ravikvaliteeti, kuidas on käsitletud positiivset koroonapatsienti haiglas ravides. Otsime neutraalsust, tahame objektiivset tulemust saada," sõnas Parv.

Kuressaare haigla auditi tulemused võivad selguda umbes kuu aja pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles