VASTULÖÖK ⟩ Minister ründas Saaremaa aktsiooni #aitab! korraldajat (1)

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
#aitab!
#aitab! Foto: Kristina Kretova/Saarte Hääl

Majandusminister Taavi Aas mainis pühapäeval toimunud protestiaktsiooni #aitab! kommenteerides, et selle korraldaja on ju aktiivne inimene. Saaremaa vallavolikogu esimene Andres Tinno kohta teadis ta öeda, et mehel on seotus ka viiruse leviku algeks olnud sündmustega.

 „Ta peaks minu teada juhtima muuhulgas ka Thule Keskust, kus korraldati ka see kurikuulus festival (NOM – RV), et igati aktiivne inimene mitmes mõttes,” märkis Aas. Täpsustavale küsimusele, kas Aas tahab öelda, et Tinno korraldas nii aktsiooni kui ka mullifestivali, vastas minister keerutades: „Tahtsin sellega öelda seda, et tegemist on aktiivse inimesega,” ütles Aas. 

Sama väidet, et Tinno korraldas NOM festivali, jagas oma Facebooki seinal ka Riigikogu liige Helle-Moonika Helme, kes muuhulgas ütles saarlaste soovi kohta: „Aga no, mis sa sellest reformierakondlase poolt algatatud üritusest ikka tahad, neil inimeste tervisest ükskõik. Peaasi, et pallitada ja mullitada jälle saaks."

„Nimetatud Mullifestivaliga ja konverentsiga "Naised omas mullis" sidus meid rendisuhe, kus korraldajatele pakkusime ideaalseid ruume ja täitsime sellega ka EAS-ist maja valmimiseks saadud toetuse eesmärki - elavdada madalhooajal Saaremaal turismi,” selgitas Andres Tinno, et ministri väide ei vasta tõele. 

KOMMENTAAR

Andres Tinno 
Thule Koja omanik

Thule Koda on toetatud Euroopa  regionaalprogrammist eesmärgiga elevdada turismi ja ettevötlust Saaremaal ka madalhooajal. Just üritused ja tegevused toovad inimesi Saaremaale ja selleks see keskus ka on loodud. Nimetatud Mullifestivaliga ja konverents "Naised omas mahlas" sidus meid rendisuhe, kus korraldajatele pakkusime ideaalseid ruume ja täitsime ka sellega ka toetuse eesmärki, elavdada madalhooajal Saaremaal turismi. Antud festival on juba sariüritus ja saanud hea vastukaja väljaspool Saaremaad. Seega jääb ikkagi ülesse küsimus, kas Eesti on üks ja kas Saaremaa on Eesti osa?

Ma sellel üritusel ise ei osalenud, kuna olin Tallinnas palju suurema inimeste arvuga kontserdil. Kas ma oleks pidanud Tallinna minema jätma ja istuma Saaremaal ja Mullifestivali inimesed oleks pidanud istuma mandril ja kas siis riik ja selle ametid olid ikka viiruseks valmis?

Vöi ikkagi ei olnud, kuigi deklareeriti?!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles