Veterinaar teeb Lääne-Saaremaal ringsõidu

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
VAKTSIINILE: Gaili Tiitma tegi taks Perrile vaktsiinisüsti ja kontrollis koera tervist.
VAKTSIINILE: Gaili Tiitma tegi taks Perrile vaktsiinisüsti ja kontrollis koera tervist. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Veterinaararst Gaili Tiitma pakub koera- ja kassiomanikele võimalust 9. mail lasta oma lemmikud kiibistada ning tasuta vaktsineerida marutaudi vastu.

"Just vanematel inimestel ei pruugi transpordivõimalust olla või näiteks keeldub koer autosse tulemast," lausus volitatud veterinaararst Gaili Tiitma. "Seepärast sõidan ise kohale."

Tiitma sõnul on niisugused "tuurid" tema jaoks juba traditsioon. "Salme ja Torgu piirkonnas olen selliseid ringsõite teinud juba viis-kuus aastat," rääkis ta.

Lääne-Saaremaal vedas varem seda traditsiooni veterinaar Aili Viin ning Tiitma otsustas seda jätkata.

Gaili Tiitma hinnangul on omanikud üsna hoolsad oma lemmikuid marutaudi vastu vaktsineerima.

"Nad ju teavad, kui ohtlik haigus see on," tähendas veterinaar. "Pealegi on kohustuslik loomi marutaudi vastu vaktsineerida iga kahe aasta tagant."

Kell 10 peatub veterinaari sõiduk Loona kanala teeristis, kell 10.15 Käku külas, kell 10.40 Posti vahtra juures, kell 10.50 Loona bussipeatuses, kell 11.20 Piila külas. Kell 11.40 ootab Gaili Tiitma loomaomanikke ning nende kasse ja koeri Kaubi külas, kell 12 Tõrise külas, kell 12.20 Eikla kaupluse juures, kell 12.45 Koidula külas ning kell 13.15 Eikla kortermajade juures.

Kui marutaudivaktsiini ja veterinaari töötasu maksab kinni riik, siis ringsõidu transpordikulude kompenseerimiseks tuleb loomaomanikul tasuda 2 eurot.

Oma lemmiku saab lasta vaktsineerida ka kompleksvaktsiiniga. Kassi puhul läheb see maksma 18 eurot, koera puhul 19 eurot.

Soovi korral saab lasta lemmikule 14 euro eest mikrokiibi paigaldada. Tiitma sõnul tasub kassiomanikul oma lemmik kindlasti kiibistada.

"Kassid kipuvad ju kodust rändama minema," põhjendas Tiitma. "Kui leitud kassil on kiip ja tema andmed on registrisse kantud, on looma omanikku kerge tuvastada."     

Veterinaarilt saab lemmikloomadele osta ka erinevaid parasiitide vastaseid ravimeid.

Need loomaomanikud, kel oma kassi või koeraga pole võimalik veterinaari ringsõidu peatumiskohtadesse tulla, saavad samaks päevaks tellida temalt tasulise koduvisiidi. Sellest soovist tuleb aga teada anda hiljemalt 8. mail telefonil 5621 7760.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles