Vald plaanib Saaremaa Valsi hooldekodusse karantiiniosakonda

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Hooldekodu Saaremaa Valss
Hooldekodu Saaremaa Valss Foto: Anette Sannik/Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsus plaanib avada hooldekodu Saaremaa Valss neljandal korrusel karantiiniosakonna üldhooldusteenust vajavatele inimestele.

Pärsama hooldekodu küsis hooldekodu Saaremaa Valss neljanda korruse ruume oma kasutusse. SA Hooldekodu Saaremaa Valss juhatuse liige Heli Kaer palus vallavalitsuse nõusolekut anda hoone neljanda korruse ruumid Pärsama hooldekodu allkasutusse. Kaera hinnangul oleks see mõistlik otsus, kuna Saaremaa Valss ise maja neljanda korruse ruume praegu ei kasuta.

Pärsama hooldekodu ettepanekut selgitanud abivallavanema Marili Niitsi sõnul on Saaremaa Valsi neljandale korrusele kavas luua maakonna üldhooldusteenust vajavate inimeste karantiiniosakond.

"Selleks, et võimalik nakatumise oht hooldekodudes minimaliseerida, rakendatakse uutele klientidele või haiglast vabanevatele hooldekodu klientidele, kes ei ole koroonaviirusesse nakatunud, 14-päevast karantiininõuet," ütles Niits.

Kuna tegemist on karantiiniosakonnaga, võib igasse tuppa majutada vaid ühe inimese. Praegu  on osakonda planeeritud kümme kohta.

Niitsi sõnul tingisid karantiiniosakonna loomise vajaduse koroonaviiruse levik ja selle tõttu väljakuulutatud eriolukord.

"Tegemist on ajutise lahendusega," lausus Niits. "Mai teisel poolel räägime hooldekodude juhtidega läbi järgmised sammud. Järgmiste otsuste tegemisel lähtume viiruse üldise leviku kulust Muhus ja Saaremaal."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles