REPORTAAŽ Haugita jääda on Saaremaal raske

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
KALASTAJAD: Viiene Kennet hakkab varsti juba isa Taavo Kuusikule haugipüügis kandadele astuma.
KALASTAJAD: Viiene Kennet hakkab varsti juba isa Taavo Kuusikule haugipüügis kandadele astuma. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Kalagiid Taavo Kuusiku sõnul on haug selline kala, mida võib püüda pea igal pool. Ta paneb  aga püüdjatele südamele, et koju toodaks vaid nii palju, kui endal söögiks vaja on. Ülejäänud tuleks merre tagasi lasta.

Käbruotsa puhketalu perepoeg, viiene Kennet istub koduse kiviaia peal ning teatab, et haugipüük on üle kõige. "Haug sööb ahvenat," jagab noor kalamees oma tarkust. Isa Taavo naerab, et veel saab ta poisist haugipüügis napilt võitu, kuid seda aega ei tundu enam kauaks olevat. Juba paar aastat tagasi, siis küll isa abiga, oma esimese haugi saanud Kennet püüab nüüd juba sisuliselt üksi. Poiss tuleb Ruhve sadama lähistel paati ja teatab käega kurssi näidates: "Haugi kodu on seal." Isal ei jää muud üle, kui paat kohale tüürida. 

Ise 35 aastat kala püüdnud Taavo ütleb, et haugipüügi osas on Saaremaa õnnistatud koht. Kala on üsna palju ja igal pool ning selle püük on algajale kalastajale parajalt lõbus ja põnev. Haugi saab püüda 1. maist kuni veebruari lõpuni. Vahepeal tuleb lasta kalal kudeda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles