Saaremaa suurim kanala alustas tööd

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Saaremaa Mahemuna rajaja Tanel Tang
Saaremaa Mahemuna rajaja Tanel Tang Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Salmel mahekanala rajanud ettevõtja Tanel Tang loodab sügisel sulelistelt saada 2500 muna päevas.

Kriisi ajale langenud ja üsna keeruliseks kujunenud kanala rajamine tipnes sündmusega eelmisel reedel, kui Salmele saabus 1500 esimest kana. Seega pandi alus Saaremaa suurimale kanalale pärast paarikümne aastast vaikelu munatootmises.

“Kanala seadmete ülespaneku ning muud spetsiaalsed tööd pidid tegema mandril elavad töömehed, kuid eriluba saarele tulekuks neile ei antud. Tänu saarlase jonnakusele suutsime õnneks leida kõikidele probleemidele kohapealt lahenduse. Ka väga asjalikud ja head töömehed, kes kogu montaažil suurt rolli mängisid,” ütles Tang.

Kanalasse mahub mahetootja nõuetele vastavalt 3000 kana, seega augustis plaanib Tang tuua oma kanalasse veel 1500 mahekana, mille toodangut üsna pea Saaremaa Mahemuna kaubamärgi alt ka müüma hakatakse.

Mahekanamunade erinevus muudest tootmisviisidest on just mahesööda kasutamine, mis garanteerib toodangu ehk muna puhtuse. Lisaks on kanadel laudas rohkem ruumi kui vabapidamisel ning võimalus soojal ajal käia õues. Mahemuna tähis on 0 ning seda tasub otsida just muna peal oleva koodi algusest.

Pikemalt saab kanala rajamisest ja argipäevast lugeda laupäevasest Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles