Juhtkiri: Otsustame nüüd selle silla ära!

Saarte Hääl
Copy
Sild. Foto on illustreeriv.
Sild. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Tule taevas appi! Jälle hakatakse Muhu ja mandrimaa vahelise silla jaoks uuringuid planeerima. Juba rohkem kui ühe põlvkonna kestel on tehtud kümneid uuringuid ja maetud sellesse miljoneid eurosid.

Paistab, et ikka on vähe. Nüüd algatatud eriplaneeringule kuluks kokku 7 kuni 11 aastat ja see läheks maksma 15 kuni 40 miljonit eurot. Praktikat vaadates ja kogemuslikult hinnates võib arvata, et kulub rohkem kui 40 miljonit eurot ja 11 aastat. Seda, et siis ehitama hakatakse, ei luba keegi. 

Silla kohta on aastaid tagasi öeldud, et see on nagu prohvet Maltsveti valge laev: kõik ootavad ja räägivad, aga seda ei tule kunagi. Nüüd tundub, et varsti enam keegi ei oota ka. Vint on nii üle keeratud, et sellest rääkimine tundub ajaraiskamisena. Kas see sild enam kedagi huvitabki? 

Hakkaks hoopis pihta sellest, et kõigepealt selgitaks välja silla vajalikkuse ja siis võtaks vastu põhimõttelise otsuse, et teeme silla või ei tee silda. Iga paarikümne aasta tagant jälle uute planeeringute tegemine vaid naeruvääristab seda ideed. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles