TOIT ⟩ Täieliku rabarberifänni kaks kerget kevadist hõrgutist

KEVADINE LEMMIK: Anneli kevaded on alati rabarberised. Olgu see hapukas köögivili siis koogi ehteks või hoopis kisselliks keedetud.

FOTO: Maanus Masing / Saarte Hääl

Rabarber kerkib kevadisel ajal otsekui õnnistusena maast ajal, mil aiast suurt miskit saada pole. Kisselli või koogina on hapukas köögivili ideaalne hõrgutis kogu kevadeks.

Tellijale Tellijale

Kuressaares elav Anneli Silenok armastab rabarberit sedavõrd, et varub seda endale ka talveks sügavkülma. Kui siis kuskil jaanuaris-veebruaris kisub õues korraga lumetormiks, võtab ta läinudaastased rabarberid külmast ja asub askeldama.

Vaatab köögiaknast lumemöllu ja küpsetab. Kompott rabarberikoogi hõngust ja seda kontrastina saatvast tuisust on midagi sellist, mida ta päriselt sõnadesse panna ei oskagi. Tunne on, et kohe-kohe on kevad päriselt käes ja aiast saab jälle värsket kraami.

Koroonaviiruse leviku ülevaade Eestis ja maailmas.
Vaata statistikat
Tagasi üles