VALIMISED 2021 Jaanus Tamkivi: vallavanema amet võiks mind huvitada küll

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Jaanus Tamkivi.
Jaanus Tamkivi. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vaieldamatult üks teenekamaid poliitikuid, reformierakondlane Jaanus Tamkivi ei välista, et järgmistel valimistel võiks tema olla vallavanema kandidaat.

Tamkivi ja vallavanema kohta on viimasel ajal hakatud rohkem seostama, kuna  Saarte Liinide juhatuse liikmena töötanud Tamkivi lepingut mõnnevõrra üllatuslikult ei pikendatud. Poliitringkondades on isegi pakutud, et koalitsioon mängib vallavanema koha ümber ja selle saab Reformierakond. Seekord siiski seda teed ei mindud ning neljapäeval toimunud koalitsiooninõukogu kinnitas veelkord, et ühistelt seistakse SDE esitatud Mikk Tuisu kandidatuuri taga.

Endine Kuressaare linnapea, riigikoguliige ja keskkonnaminister Tamkivi selgits: "Poole tee pealt ei ole mõistlik peale hüpata." Siiski märkis Tamkivi, et vallavanema amet võiks olla huvitav. "Kuressaare linna ja Saaremaa valla juhtimine on ikka erinevad asjad," ütles ta. Varem on Jaanus Tamkivi eitanud, et tal oleks soovi taas omavalitsusjuhina töötada.

Järgmiste valimisteni on aega poolteist aastat, mis pole poliitikas teab mis pikk aeg. Endale kõigepealt suvepuhkust lubav Tamkivi ütles, et ta jõuab vahepeal ka midagi muud teha ning miks mitte 2021. aastal vallavanema ametile mõelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles