KAKS TUNDI VÕI 20 EUROT TRAHVI Kuressaares võib piiratud parkimine tulla 131 kohal

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Kuressaare kesklinn
Kuressaare kesklinn Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Vallavolikogu hakkab homme arutama Kuressaare kesklinnas 131 parkimiskohal ajalise limiidi kehtestamist. Parim lahendus vältimaks üleüldist tasulist parkimist oleks parkimisaja piiramine tööpäeviti ajavahemikus kell 10.00-17.00.

Parkimine oleks lubatud kaheks tunniks. Selle aja möödudes peab parkija koha vabastama. Saaremaa vallavalitsusel oleks parkimisnõuete rikkumise korral õigus määrata hoiatustrahv suurusega 20 eurot. Piiranguga parkimiskohad tuleksid valikuliselt alale bussijaamast kuni Lossi tänavani, hõlmates osaliselt ka üldkasutatavaid suuri parklaid.

Vallavalitsus põhjendab soovi kesklinna piirkonnas vabade parkimiskohtade nappusega.  

Tööpäevadel on keeruline leida vaba parkimiskohta kesklinnas olevate äride lähedusse, mis vähendab nende külastatavust ja käivet. Parkimiskohti ei leia ka Kuressaarega tutvuda soovivad turistid. Põhjuseks on see, et kesklinna uuendamisega kaotati mitmeid parkimiskohti ja pikalt pargivad ka kesklinna piirkonnas töötavad inimesed.

Kuressaare linnakodaniku komisjon vallavalitsuse plaani ei toetanud. Nende hinnangul peaks bussijaama ümbruses olema parkimine pikemalt lubatud. Enne piirangute kehtestamist kesklinnas, tuleks nende arvates läbi rääkida ka seal tegutsevate ettevõtjatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles