Maasikakasvataja Taavi Põld: mulle see töö väga istub

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
PANEB EDASI: Sel aastal lõpeb Koimla põllumehel toetusega kaasnenud tootmiskohustus, edasi läheb Taavi omal tahtel.
PANEB EDASI: Sel aastal lõpeb Koimla põllumehel toetusega kaasnenud tootmiskohustus, edasi läheb Taavi omal tahtel. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Viie aastaga Saaremaa maasikakasvatajate edurivisse murdnud Taavi Põld on rahul, et leidis südikust hakata palgatöölisest iseenda tööandjaks.

Viis aastat tagasi noortaluniku toetuse abil Koimlasse maasikapõllu rajanud Saaremaa Viljad OÜ juht Taavi Põld räägib, et maasikakasvatus on täpselt selline, nagu ta ette kujutas. Kibedamal ajal kuni 16-tunnised tööpäevad. Tööle tuleb pihta anda hullumoodi ja hullumoodi võid saada ka vastu. Isegi mitte rahas mõõdetuna, vaid peremehetundena, eneseusuna. Loetelu võiks jätkata. Pluss see, et praegu mulle see töö väga istub, lisab Taavi.  

Viie aastaga õpib maasikakasvataja nii mõndagi, kuid vigu tuleb ette sellegi poolest, nüüd ja tulevikus. Ilm on muutlik, aastad pole vennad. Kahel eelmisel kevadel käis põllust üle kuumalaine, lõppev maikuu oli jahe. Mida teha, et külmast pärsitud taim kasvataks suuri ja mahlaseid maasikaid. Kogemus maksab, kel pole, sellele antakse. Ilma ei jää keegi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles