Kesklinna kohvikuis peremehetsevad jultunud hakid

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
KARTMATU LINNALIND: See Kuressaare hakk ennast millelgi segada ei lase.
KARTMATU LINNALIND: See Kuressaare hakk ennast millelgi segada ei lase. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kohvik-lounge Chameleon otsib vallavalitsuselt abi, kuna Kuressaare kesklinnas pesitsevad hakid häirivad inimesi ja reostavad kohvikute mööblit. 

Chameleoni omaniku Gete Olopi sõnul saatis ta vallavalitsusele hakkide terrori kohta murekirja, kuna probleem on juba väga suureks paisunud. "Hakid hüppavad ülbelt laudadele, näppavad taldrikutele jäänud toitu, reostavad mööblit ja tänavat," rääkis Olop. "Kui kliendid söövad, istub viis-kuus-seitse hakki ümber – hea, et käest sööma ei tule." 

Jultunud hakid häirivad kohvikutes nii külastajaid, töötajaid kui ka möödakäijaid.  

Olop leiab, et kesklinna võiks uuesti paigaldada elektroonilise hakipeletaja, mida linnas mõni aasta tagasi katsetati, või kasutada mõnd veel paremini toimivat vahendit. 

Gete Olopi hinnangul oli haki hädakisa kuuldavale toonud peleti väga tõhus – vähemalt kesklinn sai hakkidest puhtamaks. "Linde küll oli, kuid neid jäi tunduvalt vähemaks," märkis ta. Samuti polnud hakid enam liiga pealetükkivad ja aktiivsed kohvikute terrassidel. 

"Peletaja järelmõju jagus veel mitmeks aastaks, kuna hakke oli ka järgmistel aastatel kesklinnas tunduvalt vähem," ütles Olop. Tema sõnul on tänavu hakke aga taas väga palju.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles