Kuressaare ametikoolis algas suvine vastuvõtt

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Kuressaare ametikool
Kuressaare ametikool Foto: Kuvatõmmis

Esmaspäeval, 1. juunil algas Kuressaare ametikoolis tänavusuvine vastuvõtt: Sisseastumise Infosüsteemis (SAIS) on välja kuulutatud konkursid 31 erialal.

Neist kümme on kutsekeskhariduse erialad päevases õppes, lisaks kaks lihtsustatud eriala. 19 eriala saab õppida kooli- või töökohapõhisena tsükli- või õhtuõppes.

„Pakume päris laia lehvikut õppimisvõimalusi, mille hulgast leiavad endale sobiva nii värske põhikoolilõpetaja kui ka tema ema, isa ja vanaema,“ ütles ametikooli direktor Neeme Rand. „Peaaegu kõik õppekavad on läbi teinud suurema või väiksema uuenduskuuri.“

Täiesti uue erialana alustab ametikool kergete rõivaste rätsepa eriala õpetamist, mis asendab senise õmbleja eriala. „Kergete rõivaste rätsepa haridusega tööle asumise võimalused on laiapõhjalised. Tavapärase väiketootmise kõrval töötab rätsep koos moedisaineritega, ettevõtete tootearenduse meeskonnas ja ka kaubanduses.  Usun, et meie piirkonna nobedad näpud ja disainihuvilised on kindlasti õnnelikud, et selline eriala on nüüd meie koolis,“ ütles Rand.

„Mitu uut õppekava on veel kinnitamisjärgus, need loodame samuti juuni jooksul vastuvõttu lisada,“ rääkis Rand.

Vastuvõtt kestab 9. augustini. Avaldusi saab esitada nii sisseastumise infosüsteemis SAIS kui ka koolis koha peal. Puhkuseperioodil 13.–26. juulini saab avaldusi esitada üksnes SAISi kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles