2 MILJONIT EUROT ⟩ Turundustriki tulemusel tahab lätlane Viirelaidu endale

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Viirelaid
Viirelaid Foto: Siim Metsmaa/Saarte Hääl

Viirelaiu puhkekeskuse omanik Priit Villemson postitas hiljuti lätikeelsesse kinnisvaraportaali müügikuulutuse, milles pakkus laidu ligi 2 miljoni euro eest lätlastele, kuna Lätil ju saari pole.

Villemson pakkus kuulutuses välja, et kui iga lätlane investeeriks näiteks ühe euro, oleks Lätil oma saar, mille üle uhkust tunda. Lisaks puhkekeskusele on saarel oma väike sadam kuni üheksameetriste paatide jaoks, elektrit ja vett toodavad tuulegeneraatorid ja päikesepaneelid, saarel elab 1000 lammast, aga ka näiteks kaks jänest ja rebane.

"Siin on kõik, mida lätlane elamiseks vajab. Meie veinikelder on nii suur, et kui tuleb koroonaviiruse teine ​​laine, ei pea te poodi minemagi ja veini jagub aastaks," kirjeldas Villemson.

"Palusin tal raha sulas mitte kaasa võtta."

PRIIT VILLEMSON

Saarte Häälele tunnistas Priit Villemson, et müügikuulutus oli tegelikult puhas turundus, kuid selle peale tekkis isegi üks ostuhuviline. Koroonaajal oli lihtsalt palju vaba aega käes, mil ta sai oma lukus saarel mahti niisama istuda ja lugusid välja mõelda.

"Ma ei arvanud, et keegi üldse sellist raha tahaks välja käia," tõdes omanik. "Panin selle summa ju selle järgi, kui palju lätlasi hetkel Lätis elab, aga nüüd on huvi suur," naeris Villemson.

Asi on pälvinud isegi nii suurt tähelepanu, et ka Läti TV helistas ja uuris, miks üks eestlane tahab Eesti saart Lätile müüa. Villemson kavatseb nüüd lätlastele saarel eraldi avatud uste päeva korraldada. "Miks lätlastele? Neil ju pole ühtegi saart ja see teeb nad kurvaks," põhjendas ta.

Ka see üks konkreetne ostuhuviline tulevat Viirelaidu kohapeale vaatama. "Palusin tal raha sulas mitte kaasa võtta," ütles Villemson. "Ta hakkas naerma ja ütles, et okei, ta siis ei võta."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles