Vald jagab kultuuriprojektidele 30 000

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
KÜSIGE JULGELT: Kristel Peel ütleb, et uude vooru on kindlasti oodatud ka kõik need, kelle taotlus esimeses voorus rahuldamata jäi.
KÜSIGE JULGELT: Kristel Peel ütleb, et uude vooru on kindlasti oodatud ka kõik need, kelle taotlus esimeses voorus rahuldamata jäi. Foto: Irina Mägi

Saaremaa vallavalitsus kuulutas välja uue kultuuriprojektide toetamise taotlusvooru, mille veerandi võrra kärbitud eelarves on 30 000 eurot.

Seoses koroonaepideemiaga oli vallavalitsus sunnitud kevadel esimese taotlusvooru peatama, kuna polnud selge, mis edasi saab. Et kolmandik esitatud 62 taotlustest olid seotud suviste ürituste korraldamise või festivalidel osalemisega, mis paraku ära jäid, otsustas vallavalitsus vooru üldse tühistada.

"Lihtsam oli voor tühistada ja võimalikult kiiresti uus välja kuulutada, et ka suvised ettevõtmised jõuaksid veel toetust taotleda," selgitas vallavalitsuse kultuurinõunik Kristel Peel. Ta lisas, et kõik, kes osalesid esimeses voorus ja kelle projekt ikkagi sel aastal toimub, on väga oodatud taotlust uuesti esitama. Kui algselt oli eelarvesse kultuuriprojektide toetuseks kavandatud 40 000 eurot, siis kriisikärbetega jäi sellest alles 30 000.

Kui palju projekte uude vooru oodata võiks, Peel prognoosida ei osanud, kuid arvas ja lootis, et neid tuleb palju. "Sellepärast on seekord ka maksimaalne toetussumma 2000 eurot, et oleks võimalik paljusid MTÜ-sid toetada. Kui midagi jääb üle, siis muidugi teeme sügisel veel ühe vooru, aga pigem arvan, et rahast jääb puudu," lausus ta.

Taotlejad võiksid Peeli sõnul arvestada sellega, et mida lihtsamalt ja selgemalt oma head ideed kirjeldada, seda parem ning kindlasti hindab komisjon ka seda, kui taotleja on ise valmis ettevõtmisse veidi suurema omafinantseeringu näol rohkem panustama.

Taotlusi saab ajavahemikul 16.–30. juuni esitada Saaremaa valla iseteenindusportaalis iseteenindus.saaremaavald.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles