Kavandatavat liini Saaremaa ja Kurzeme vahel on valmis turundama üks firma (1)

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Aastatel 2005–2007 opereeris Mõntu–Ventspilsi liinil alusega Scania AS-i Saaremaa Laevakompanii tütarfirma SSC Ferries OÜ, mis lõpetas tegevuse majanduslikel põhjusel.
Aastatel 2005–2007 opereeris Mõntu–Ventspilsi liinil alusega Scania AS-i Saaremaa Laevakompanii tütarfirma SSC Ferries OÜ, mis lõpetas tegevuse majanduslikel põhjusel. Foto: Postimees.ee

Saaremaa vallavalitsuse hinnapäringuga lihthankele Saaremaa ja Läti vahelise laevaliini käivitamise turundusstrateegia ning turundusplaani väljatöötamiseks tegi ainsana pakkumise Anu-Mall Naaritsale kuuluv Turundusproff OÜ.

Päring saadeti viiele ettevõttele: Turundusproffile (brändinimega Marketingi Instituut), Identity OÜ-le, Age Reklaam OÜ-le, Divisionile ja Inspired Universal McCann OÜ-le. Vallavalitsuse arendus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Karin Närep ütles, et hetkel kontrollitakse pakkumust ja kui see on nõuetele vastav, toimub hindamine järgmisel nädalal.

Hanke läbiviimist põhjendas Närep vallavalitsuse sooviga minna edasi rahvusvaheliste ühenduste loomisega, millest üks väga olulisi on Läti laevaliini taasavamine. "Oleme lootusrikkad, et pärast rahvusvahelise turismi- ja transpordisektori taasavanemist on võimalik leida uusi huvilisi ja laevaliin õnnestub 2021. aasta suveperioodiks käivitada," sõnas ta.

Närep märkis, et turundustegevuste planeerimisega peab alustama juba täna, sest info liini avamise kohta, samuti Saaremaa ja Eesti võimaluste ning vaatamisväärsuste tutvustamine peab algama kindlasti varem, kui esimene laev uuel liinil sadamast väljub.

Hinnapäringuga hangitava turundusstrateegia ja turundusplaani väljatöötamist rahastab riik maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeetmest. Selle aasta jooksul on plaanis välja töötada turundusstrateegia ja turundusplaan, järgmisel aastal aga juba täpsem turundustegevus, meediakampaaniad jms.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles