Matemaatika riigieksamit teeb 193 õpilast

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Matemaatika riigieksam Kuressaare gümnaasiumis
Matemaatika riigieksam Kuressaare gümnaasiumis Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Matemaatika riigieksamit teeb täna Saare maakonnas 193 õpilast, eksamist loobujaid oli vaid üheksa.

Kõige arvukamalt on eksminante Kuressaare gümnaasiumis - 88. Saaremaa ühisgümnaasiumis on eksamilaua taga 61, Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumis 28 ja Orissaare gümnaasiumis 16 õpilast. Kaheosaline eksam kestab kokku viis tundi 15 minutit, esimese ja teise osa vahel oli 45 minutit puhkepausi.

Erandlik on tänavu see, et gümnaasiumi lõpetamist eksam ei mõjuta. Sõltumata sellest, kas õpilane saab eksamil tulemuseks nulli või hoopiski loobus selle tegemisest, loetakse ta ikkagi gümnaasiumi lõpetanuks.

Matemaatika riigieksam paneb enamuse abiturientide sellekevadisele eksamiperioodile punkti, kuna inglise keele riigieksamit sel kevadel ei korraldata.

Rahvusvahelise inglise keele eksami Cambridge C1 Advanced eksamisessioon on 12.-22. juunini ning saksa keele Goethe-Zertifikat B1- ja B2-taseme eksamid toimuvad 8.-11. juunil. Prantsuse ja vene keele rahvusvahelised eksamid on planeeritud augustisse.

Riigieksameid teeb tänavu Eestis kokku 9861 õpilast, kellest 8352 on gümnaasiumiõpilased, 544 gümnaasiumi varem lõpetanud ning 965 kutseõppeasutuste õpilased.

Riigieksamite tulemused on teada hiljemalt 30. juunil ning avaldatakse infosüsteemis EIS ja riigiportaalis www.eesti.ee. Õpilastele väljastatakse elektroonilised riigieksamitunnistused hiljemalt 1. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles