Sõrulased alustavad täna külast külla käimisega

Saarte Hääl
Copy
Mari Kübarsepp.
Mari Kübarsepp. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Sõrve kandi elanikud on võtnud eesmärgiks matkata läbi kõik oma kandi külad. Esimene matk toimubki täna Lindmetsa külla.

Täna, pühapäeva hommikul kell 12.00 koguneb Kaunimaa talu hoovil kokku kamp Sõrve kandi elanikke, et minna üheskoos Lindmetsa külla. See on esimene külavisiit matkate seeriast, mis kannab nime "Külast külla" ning mille eesmärgiks on läbi käia kõik lähedalasuvad külad. 

Saaremaa vallavalitsuse Torgu teenuspunkti juht Mari Kübarsepp ütles, külade uudistamise idee on olnud juba ammu, ent nüüd jõuti ka teostamiseni: "Käisime kord Mäebe küla kandis väikese seltskonnaga rattamatkal ning huvitav oli vaadata, kuidas naabrid elavad. Natuke nagu piiluks naabri aeda, et mismoodi üleaedsed siis elavad. Igal kokkusaamisel arutasime ka edaspidi, et teeks ja võiks ja mina sain selle endale ülesandeks ning võtsin kohe ka mõttel sabast kinni."

Mari Kübarsepp rääkis, et võttis ühendust Torgu Teataja lehe toimetaja Jana Leiga, kes on ühtlasi ka Lindmetsa külavanem. "Meil oli mõte, et kutsuks siis hoopis ise ennast külla! Sooviks oli see, et igast külast võtab keegi meid vastu ja tutvustab oma küla. Jana oli kohe nõus ja võttis asja südamega, mistõttu võtsimegi esimeseks sihtpunktiks Lindmetsa küla," rääkis Kübarsepp. 

Kui palju huvilisi matkale kaasa tuleb, on Mari Kübarsepa sõnul hetkel keeruline öelda, aga kuulduste põhjal on tulijaid oodatust kordi rohkem. "Esialgu mõtlesime, et hea, kui kümme inimest kokku saab. Aga keegi kuskil sosistas, et tuleb lausa kusagil 50 kanti. Nii et kusagil 10-50." 

Külamatkad hakkavad toimuma igal teisel pühapäeval. Järgmine matk 28.juunil, seejärel 5.juulil, ja jätkuvad nii kaua, kuni on ilusat ilma. Mari sõnul on Torgu kandis kokku 12 küla, ent igal pool ei ela inimesi ning kange uudishimu on piiluda ka Salme kandi küladesse.
"See, mismoodi iga matk välja näeb, on puhtalt vastuvõtja enda otsustada - kas me kõnnime külas ringi või oleme ühes kohas, kui pikk on matk ning mida meile seal näidatakse. Küla ise saab näidata oma kodu ja kõike sealset huvitavat ja ilusat," märkis Kübarsepp. Praeguste plaanide kohaselt minnakse järgmisena uudistama Kaavi külla. 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles