Saaremaal puhkes õide haruldane lõheroosa pojeng

Saarte Hääl
Copy
Haruldane Soft Salmon Saucer pojeng, mis esmakordselt õitseb ka Saaremaal.
Haruldane Soft Salmon Saucer pojeng, mis esmakordselt õitseb ka Saaremaal. Foto: Saaremaa Puukool

Eile teatas Saaremaa Pojengid & Puukool oma Facebooki lehel, et esmakordselt õitseb Eestis ja Saaremaal õrnroosa pojeng Soft Salmon Saucer.

"Olge valmis armuma esimesest silmapilgust! Delikaatne, unikaalne, geniaalne ja unustamatu - just nii kirjeldavad paljud aednikud pojengi Soft Salmon Saucer. Sellist pojengi pole Eestis veel nähtud. Lavendli-lõheroosa, lihtõieline ja kuldsete tolmukatega õis," kirjutas Saaremaa Puukool.

Saaremaa Puukool OÜ juhatuse liige ja tootejuht Marko Toomere rääkis, et lõheroosa neitsilik pojeng sai möödunud aastal maha pandud ja haruldane lill õitseb Eestimaa pinnal esmakordselt. Toomere sõnul on tegemist varajase sordiga ning tegu pole kaugeltki mitte masshaljastuse jaoks mõeldud lillega. "Haruldasi sorte on üsna raske saada," nentis Marko Toomere. "Seetõttu on selle hind ka üsna..haruldane. Aga see on tõesti kaunilt neitsilik, lõheroosat värvi, avaneb nagu kullerkupp ning hoiab kupu kuju."

Toomere sõnul Saaremaa Puukooli aias sel nädalavahetusel palju siblimist ning aeda külastab suur hulk külalisi, kes saavad kohapealt oma lemmikuid lilli kaasa osta. Samuti toimub kord aastas Saaremaa Pojengifestival, kuhu pääseb piletiga. Harilikult toimub festival toimub juunis ja eriti võimsaks muutub vaade juuni keskpaigas, kui aias puhkevad õitsema tuhanded pojengid. Sel aastal aga otsustasid pojengid hakata hiljem õitsema. Esimeste õite avanemist on oodata uuel nädalal ning ka pojengifestivali toimumist lükati edasi, edasialgu 5. juulini. Piletiga on soovituslik pojengifestivali külastada alates 22.06.2020.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles