Prokurör viib Jaan Palu kohtuotsuse riigikohtusse

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
JAAN PALU 30. oktoobril Kuressaare kohtumajas peetud avaistungil.
JAAN PALU 30. oktoobril Kuressaare kohtumajas peetud avaistungil. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Prokurör Rainer Amur kaebab riigikohtusse kohtuotsuse, millega ringkonnakohtu kohtunikud vähendasid kahe aasta võrra tapmise ja muude kuritegude eest Jaan Palule mõistetud 15-aastast vanglakaristust.

"Leian, et maakohtu otsus karistada meest 15 aasta pikkuse reaalse vangistusega oli seaduslik ja põhjendatud ning kooskõlas avalikkuse õiglustundega. Ma ei nõustu  ringkonnakohtu otsusega karistust vähendada ja kaeban selle edasi,"ütles ringkonnaprokurör Rainer Amur Saarte Häälele.

Nädala eest esmaspäeval avaldas ringkonnakohus otsuse, millega vähendas Kuressaares kaht meest pussitanud ja ühe neist tapnud Jaan Palu karistust kahe aasta võrra.

"Jaan Palu pälvis kindlasti oma tegudega palju tähelepanu sellises suhteliselt väikeses ja rahulikus kohas, nagu seda on Kuressaare linn, ning need sündmused mõjutasid ka olulisel määral kohalike turvatunnet," kirjutasid kohtunikud Julia Katškovskaja, Ivi Kesküla ja Meelika Aava esmaspäeval avaldatud Tallinna ringkonnakohtu otsuses.

Kohtunikud lisasid, et see asjaolu on mõjutanud ka karistuse mõistmist Palule kahe vägivallakuriteo eest.

Pärnu maakohus määras 23. aprillil Palule 15 aasta pikkuse vangistuse, mida küsis ka ringkonnaprokurör. See oli maksimaalne karistus, mida seadus võimaldas. Juhul kui ringkonnakohtu määratud karistus riigikohtus jõusse jääb, tuleb Palul istuda trellida taga veel 11 ja pool aastat, sest poolteist aastat on ta kohtuotsust oodates juba vanglas olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles