Vilsandlased soovivad sadamate ehituse ajaks lisareise

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Papissaare sadam enne ümberehitust
Papissaare sadam enne ümberehitust Foto: Saarte Hääle arhiiv

Vilsandi saarevanem Neeme Rand palub Saaremaa vallavalitsusel lubada liinilaeval seoses peagi algavate ehitustöödega Vikati ja Papissaare sadamas teha lisaks graafikujärgsetele väljumistele täiendavaid reise. 

“Soovime lisareise vastavalt nõudlusele,” ütles Rand. Tema sõnul on raske prognoosida, kui palju lisareise 11 inimest mahutav väikelaev Vilsandi tegema peaks.

“Siiani on ju asi käinud nii, et soovijad broneerivad oma sõidud ette ja vajadusel teeb liinilaev lisareisi,” tähendas saarevanem. “Täpselt sellisena ju tulevikutransporti näha soovitakse – sõit saab teoks siis, kui on soovijaid.”

Ranna sõnul ajendas teda vallavalitsusele kirja saatma mure, kus kohalikud sadamate remondi ajal oma paatidega silduda saavad. 

“Meile teadaolevalt on ehitajal kohustus tagada sildumisvõimalus vaid liinilaevale,” tõdes Rand. “Tõenäoliselt saame Vikati pool isegi hakkama – sinna paigaldati kaks aastat tagasi väike 12-meetrine ujuvkai –, Papissaares aga sellist alternatiivi ei ole,” tõdes Rand. “Hankes peaks olema selline klausel, et tagatakse kaikoht liinilaevale ja mõnele alusele veel, aga milline on tegelik seis, selgub lähinädalail.”

Ehitustööd hakkavad pihta juulis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles