Valla eestkostespetsialistiks saab Helbe Saksakulm

Saarte Hääl
Copy
Saaremaa valla vastne eestkostespetsialist Helbe Saksakulm.
Saaremaa valla vastne eestkostespetsialist Helbe Saksakulm. Foto: Erakogu

Saaremaa valla vastne eestkostespetsialist Helbe Saksakulm (fotol) on õppinud lahendusi leidma ka keerulistes olukordades.

Kuna eestkostetöö koormus suureneb, otsis vallavalitsus oma meeskonda veel üht eestkostespetsialisti. Konkursil osalenute seast väljavalitud Helbe Saksakulm asus valla sotsiaalosakonna sotsiaalhoolekandeteenistuses tööle reedest. 

Sotsiaalosakonna juhataja Mare Naaberi sõnul osales konkursil kolm tugevat kandidaati. Helbe Saksakulmu kasuks rääkis tema töökogemus hoolekande valdkonnas ning põhjalik ja pikaaegne kogemus klienditeeninduses laiemalt. 

“Klienditeeninduses töötades on Helbe kokku puutunud väga erinevate soovidega inimestega ning pidanud leidma nende soovidele lahendused,” ütles Naaber. “Sotsiaaltöö ja eestkostetöö oma olemuselt ongi oskus leida parim, inimese huvidele vastav ja tema jaoks toimiv lahendus.”

Tartu ülikooli Pärnu kolledži sotsiaaltöö ja rehabilitatsiooni korralduse eriala lõpetanud Helbe Saksakulm töötas viimati Pädaste mõisas külalissuhete juhina ning enne seda pikalt Muhu hooldekeskuse perenaisena. 

Saksakulm põhjendas Saaremaa valla eestkostespetsialistiks kandideerimist sooviga teha tähendusrikast tööd ja aidata inimesi elu-olu parandamisel.

“Mulle meeldivad uued väljakutsed,” kinnitas Saksakulm. “Minu töökogemus eakate hooldekodus ja hotellinduses on õpetanud mind märkama klientide vajadusi ning otsima nende probleemidele parimaid lahendusi.” 

Saksakulmu sõnul on ta õppinud säilitama meelerahu, et ka keerulistest olukordadest edukalt välja tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles