Sõrve rannikujaam registreeris juunikuu kõigi aegade kuumarekordi

Saarte Hääl
Copy
Kairo Kiitsak selgitas, et need valged "mügarikud" on tegelikult rünkpilved ja näha on ka mõningaid rünksajupilvi, mis hoovihma põhjustasid. Mõnes pilves oli ka äikest. Niiskust on juurde tulnud ja ka homme (28.06) areneb üksikutes kohtades rünksajupilvi.
Kairo Kiitsak selgitas, et need valged "mügarikud" on tegelikult rünkpilved ja näha on ka mõningaid rünksajupilvi, mis hoovihma põhjustasid. Mõnes pilves oli ka äikest. Niiskust on juurde tulnud ja ka homme (28.06) areneb üksikutes kohtades rünksajupilvi. Foto: Kairo Kiitsak

Hobisünoptik Kairo Kiitsak kirjutas, et eile sai Sõrve rannikujaam omale kirja uue juuni kõigi aegade absoluutse maksimumi, milleks on +29,8 kraadi (varasem rekord +26,2 kraadi).

"Selline kuumus, nagu meil siin praegu viibib, ei ole just väga sagedane külaline juunis ning see purustab rekordeid. Eesti keskmine temperatuur küündib ka juba üle +17 kraadi, mis on juuni kohta väga korralik number. Eile (26.06) sai Saaremaa lõunatipus asuv Sõrve rannikujaam omale kirja uue juuni kõigi aegade absoluutse maksimumi, milleks on +29,8 kraadi (varasem rekord +26,2 kraadi)," kirjutas hobisünoptik Kairo Kiitsak oma facebooki kontol. "Kõik mainitud andmed pärinevad Riigi Ilmateenistuse lehelt ja käesolev põgus ülevaade on mu enda poolt kokku pandud tuginedes nendele andmetele, mis on vabalt kättesaadavad," rõhutas hobisünoptik, lisades, et et neid numbreid veel kontrollitakse ja vajadusel tehakse täpsustusi.

Riigi Ilmateenistuse andmeil tuli jaanipäevadega koos kuumalaine - ja seda ametlikult: "Esimest aastat selle ilmailmingu kriteeriumiks maksimaalse õhutemperatuuri püsimine üle +27 °C kolme ja enama päeva jooksul või ööpäeva keskmise õhutemperatuuri esinemine +20 °C kolme ja enama ööpäeva vältel. Eriti ohtlik on siinseile elanikele olukord, kui need näitajad ületavad vastavalt 30 ja 25 kraadi."

Riigi Ilmateenistus vahendas, et pühapäeval tuleb vahelduva pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma, võib olla äikest. Puhub muutliku suunaga tuul 2-7, põhjarannikul ida- ja kirdetuul 4-10, puhanguti kuni 13 m/s, äikese ajal võib olla tugevamaid puhanguid. Õhutemperatuur on 27..31, meretuulega rannikul kohati 21°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles