Saarlased avavad oma aiad külalistele

Karoliina Tammel
Copy
Avatud aiad
Avatud aiad Foto: Saarte Hääl/Erakogu

5. juulil avavad Saare- ja Muhumaa aiad oma väravad kõikidele huvilistele, et jagada aiailu, häid maitseid ja kaunist kunsti. Saaremaa Kodukandi ürituse "Saarte avatud aiad" raames saab pühapäeval kell 10–18 tutvuda üheksa aiaga.

Saaremaa Kodukandi koordinaatori Reet Viira sõnul on kaheksandat korda toimuval üritusel ka täitsa uusi osalejaid. "Näiteks avab oma väravad üleriigilise heakorrakonkursi "Eesti kaunis kodu" laureaat, Jelene Sakeli ja Anti Ranna Fööniksi Aed Ariste külas Jaagu talus, samuti 7 Tuule Aed ja Jüri-Jaani talustuudio Muhus Lõetsa külas, kus valmivad põnevad kunstiprojektid," rääkis Viira.

Avatud aiad
Avatud aiad Foto: Saarte Hääl/Erakogu

Lisaks kaunitele aedadele pakuvad külalistele rõõmu kodukohvikutes valmivad saaremaised road, kaunis käsitöö ning koduloomad. Näiteks näeb Arusaadu arboreetumis 700 erinevat liiki ning sorti puid ja põõsaid, lisaks on avatud kodukohvik. Levalõpme külas asuv Uisu talu kutsub samuti oma kodukohvikut ja Portselaniaeda uudistama. Kohviku avab ka Karala küla Mardi talu, kus saab lisaks vaadata Liliani lilleaeda. Veel avavad külalistele väravad Saaremaa kadakasiirupi tootja Kadakakoda ja Orbu talu ning Kurisoo taluaed Kõrkkülas.

"Uudisena saab tänavu tutvuda saare ühe kauni vaatamisväärsuse, Meelase pukktuulikuga koos Meela talu avara õuega, ning Mäeltse talu roosiaiaga, kuhu perenaine on kogunud üle 150 erineva roosi, mis on end nüüd kenasti "lille löönud"," sõnas Viira.

Info Muhu ja Saaremaa avatud aedade kohta on ülal ka Navicup´i äpis Saarte Avatud Aiad.

Avatud aiad
Avatud aiad Foto: Saarte Hääl/Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles