Saarlased tõid "Mini-Erna 2020" võistlusmatkalt kolmanda koha

Saarte Hääl
Copy
Noorte Kotkaste Saaremaa maleva võistkond koosseisus Raigo Lorius, Mark Lonks, Johann Mattias Humal ja Lauri Lakkur.
Noorte Kotkaste Saaremaa maleva võistkond koosseisus Raigo Lorius, Mark Lonks, Johann Mattias Humal ja Lauri Lakkur. Foto: kaitseliit saaremaa malev

Noorte Kotkaste Saaremaa maleva võistkond naasis Ida-Virumaal toimunud "Mini-Erna 2020" võistlusmatkalt kolmanda kohaga.

Reedel, 3. juulil startis Ida-Virumaal 24. noorkotkaste võistlusmatk "Mini-Erna 2020", kus ligi 40 km pikkusele rajale startis kokku 18 võistkonda. Nende hulgas ka Noorte Kotkaste Saaremaa maleva võistkond koosseisus Raigo Lorius, Mark Lonks, Johann Mattias Humal ja Lauri Lakkur.
Tegu on noorkotkaste aasta oodatuima võistlusega, kus pannakse proovile nii füüsiline kui ka vaimne võimekus. Meeskonnad läbivad kontrollpunkte vastavalt individuaalsetele ajakavadele ning täidavad nendele etteantavaid ülesandeid. Trassi ajaline kestus oli ligi 36 tundi.

"On suur rõõm teada anda, et tagasi Saaremaale tullakse tubli kolmanda kohaga," teatas Kaitseliidu Saaremaa Malev oma Facebooki lehel.

Ka võistlejate kommentaarid peale retke on positiivsed. Raigo Lorius ütles, et rada oli tore ja kõigile võimetekohane, aga keeruliseks tegid selle rohked kraavid.

"Võistlus oli väga tore ja sain tunda esimest korda, missugune näeb välja suurem NK võistlus. Võistluse juures ei meeldinud see, et Ida-Virumaal on palju soiseid alasid," sõnas Lauri Lakkur. Võistkonna esindaja Jaen Ots kommenteeris eile võistlust järgmiselt: "Esimene ööpäev läbitud, poistel läheb hästi, jalad on pisut kanged, aga muidu on kõigil tervis korras ja motivatsioon kõrgel.

Ka kontrollpunktides saadi hästi hakkama. Vaatamata sellele, et tegemist on üsna nõudliku maastikuga, jõudsid poisid punktidesse alati korraliku varuga, tänu millele said nad ka veidi puhata. 

Kaitseliit.ee vahendas, et Noorte Kotkaste peavanema ja Mini-Erna peavastutava Silver Tamme sõnul annab võistlus noorkotkastele suurepärase võimaluse kontrollida füüsilist ja vaimset suutlikkust tegutseda pingeolukorras ühtse meeskonnana: „Edu tagab võistkonna ühtne tegutsemine rajal ja kontrollpunktides ning rahuliku, samas reipa meele säilitamine."

Võistluse korraldaja ja läbiviija oli Noorte Kotkaste Alutaguse malev ja Noorte Kotkaste esindus, koostöös Kaitseliidu Alutaguse maleva, Naiskodukaitse Alutaguse ringkonna ja koostööpartneritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles