TOIT ⟩ Hääd pirukad koduköögist

PIRUKALE! Pirukameistrid (vasakult) Maie Kaup, Maide Ellik ja Elvi Koit on tulemusega rahul. Sama meelt olid ka Sakla saialaadalised.

FOTO: Tambet Allik / Saarte Hääle arhiiv

Kes on juhtunud proovima, see juba teab, et Sakla memmed teevad maailma parimaid kodupirukaid.

Tellijale Tellijale

Vahetult enne Sakla saialaata oli tegusatel memmedel ühekorraga käsil viiesaja lihapiruka küpsetamine. “Näe, küll on hea jahu meil, taigen kerkib ja kerkib ning üldse käte külge ei hakka,” ütleb hoolega taignast sobivaid pallikesi vormiv, enda sõnutsi abitöölise rollis olev Elvi Koit

Naised kasutavad siniste kirjadega Kalewi Eesti jahu. Maide Ellik ütleb kõrvalt, et tegelikult ei ole üliheade pirukate retsept tema oma. “Kui mina tulin siia Saklasse elama, siis kutsus naabrinaine Palmi Lehtsalu mind appi tainast kloppima,” meenutab Maide, lisades, et naabrinaine on nüüd küll kahjuks juba manalateele läinud, kuid keegi peab seda tööd ju jätkama. 

Tagasi üles