Tehnoloogiahuvilised piigad kogunesid Kihelkonna kooli HK Unicorn Squadi suvelaagrisse

Saarte Hääl
Copy

Täna toimus Kihelkonna koolis HK Unicorn Squadi suvelaager, kuhu tulid kokku tehnoloogiahuvilised saare neiud.

Tüdrukute tehnoloogiaringi HK Unicorn Squad eestvedaja Liis Koser rääkis, et Saaremaal tegutseb kokku viis tüdrukute tehnogruppi: Noortejaama Tehnokristallid, kaks gruppi Kuressaare Gümnaasiumis, üks Kihelkonna koolis ja sellest kevadest ka Lümanda koolis.

Möödunud aastal said kõik "unicornid" üle Eesti kokku suvises laagris Viimsi koolis, kus kolmepäevase laagri jooksul lahendati füüsika, matemaatika, tehnika ja meeskonnatöö ülesandeid. "Kuna tänavu on koroonaviiruse tõttu pisut teine olukord ja suurt laagrit korraldada ei saa, tiirutame hoopis mööda Eestit ringi ja teeme ühepäevaseid laagreid," rääkis Liis Koser. Kihelkonna kooli kokku tulnud saarlastest unicornid olid Koseri sõnul igal juhul põnevil ning hakkamist täis.

Tänases tädrukute suvelaagris on kõik vahendid - Ipadid, robotid, droonid, legod ja ehitusvahendid tüdrukutele tasuta. Kulud kannab idee algataja Taavi Kotka koos teiste sponsorite ja ettevõtetega ning juhendajad on vabatahtlikud, kes on nõus oma aega noortele pühendama. Osalejatel tuleb maksta vaid paar eurot kuluvate vahendite - liimipüstolite, õhupallide ja muu säärase katteks.

HK Unicorn Squadi huvikooli programm jaguneb kursusteks, kus iga kursusega lähevad ülesanded järjest keerulisemaks. Kokku saadakse üks kord nädalas, korraga 1,5 tunniks. Programm ja kursus on samasugune igal pool üle Eesti ning keegi eraldi vahendite hankimise pärast muretsema ei pea. Saarlased saavad igaks tunniks vajalikud vahendid pakiautomaati, vaatavad üle video ja juhised ning asuvad koos ülesandeid lahendama. Hiljem saadetakse vahendid jälle tagasi.

"Näiteks sel kevadel saime Noortejaama Tehnokristallidega teha koroona tõttu küll ainult ühe tunni, kus oli teemaks füüsika ja õhujõul edasi liikumine. Tüdrukud ehitasid purjeauto, mis pidi edasi liikuma ventilaatoriõhu jõu abil. Sellest järgmist etappi, ehk külgtuules liikuva auto, ehitasid ka Raketi saates osalenud," rääkis Noortejaama Tehnokristallid üks juhendajatest Urve Nõgu

Ettevõtmine sai alguse 2018. aasta sügisel Viimsis Miiduranna külas eesmärgiga äratada ja kasvatada tüdrukute seas huvi tehnika, robootika ja loodusteaduste vastu läbi praktiliste ülesannete. Näiteks saavad piigad programmeerida drooni lendama, juhtmeid joota, et teha oma LED-valgustusega riided ning programmeerida keraroboteid trajektoori läbima. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles