Talud ootavad täna-homme rahvast külla

Saarte Hääl
Copy
Saaremaa ja Muhumaa avatud talud 2020.
Saaremaa ja Muhumaa avatud talud 2020. Foto: Saaremaa avatud talud

29 talu üle Saare- ja Muhumaa avavad oma väravad selleks nädalalõpuks külastajatele. Saaremaa avatud talud on osa üle-eestilistest avatud talude päevadest, mis toimunud aastast 2015. Kui saarlased olid need, kes 2018. aastal tegid omaalgatuslikult talud lahti kaheks päevaks, siis nüüd on see samamoodi üle kogu Eesti.

Saaremaa avatud talude päeva korraldajate kinnitusel ei tähenda talu tänapäeval üksnes loomakasvatust. Vähemalt saartel on täna ja homme võimalik oma uksed avanud taludes teada saada ka seebi, klaasi, veini, jäätise, kadakasiirupi, õlle või kosmeetika valmistamise kohta, aga ka näiteks pojengikasvatusest ning proovida sootuks ajaviiteks joogat. Saaremaal ja ka Muhus saab osaleda õpitubades, nautida talukohviku pakutavaid hõrgutisi, osta kaasa tooteid ning lihtsalt nautida taluelu.

Korraldajad on külalistele kokku pannud ka väikse meelespea, et kõik kulgeks ludinal. Nõnda soovitatakse enne taludesse “sukeldumist” tutvuda talude programmidega, riietuda nii, et farmielu ja ilm tuju ei rikuks ning järgida vastuvõtjate juhiseid. 

Iga avatud talu kohta saab lähemalt lugeda Saaremaa avatud talude leheküljelt Facebookis. Taludesse kohale jõuda aitab ka Navicup äpp.

Programm.
Programm. Foto: Saaremaa avatud talud
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles