Soomlased võtsid Saaremaa endurol ootuspärase võidu

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Eero Remes.
Eero Remes. Foto: Merit Lehtsalu/Saarte Hääl

Nädalavahetusel Saaremaal peetud enduro rahvusvahelisel etapil valitsesid ootuspäraselt soomlased. Korraldajate kinnitusel läks MM-i peaproovina käsitletav võistlus suurepäraselt.

Kahe päeva kokkuvõttes oli üldarvestuse kiireim kolmekordne maailmameister Eero Remes Soomest. Ka järgmised kolm kohta langesid soomlaste saagiks. Eestlaste parimana sõitis Priit Biene välja viienda ja Elari Talu kuuenda koha.

Etapi korraldaja Veiko Biene ütles, et tulemus oli igati ootuspärane, sest soomlased on enduros olnud alati kõvad tegijad ja võitnud kokku kolmkümmend maailmameistri tiitlit. “Traditsioon on seal nii kõva, et uusi poisse tuleb peale iga ilmaga. Aga meie poisid olid ka tublid,” rääkis ta.

Biene ütles, et võistlus ise kulges ideaalselt. “Vastuvõtt Saaremaal oli uskumatult tore. Nii kohalike elanike, ettevõtete kui ka vallavalitsuse poolt,” lausus ta.

Biene kinnitusel on Raiekivi säärel paiknenud võistluskeskus visuaalselt ja emotsionaalselt Eesti üks ilusamaid. Üritusega jäid tema sõnul rahule ka võistlejad.

Maailmameister Remese hinnangul olid võistlusrajad väga head. “Ta andis järgmise aasta MMi tarbeks mõningaid vihjeid, kuidas asja pisut täiendada,” lausus Biene ja lisas, et selle aasta kogemuse põhjal võib tuleva aasta MMile rahuliku südamega vastu minna.

Enduro GP Estonia Saaremaal 2020 üldjärjestus
Enduro GP Estonia Saaremaal 2020 üldjärjestus Foto: Saarte Hääl
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles