Renessanss Saaremaa hooldekodudes

Copy
Rondo Danzante tutvustas hooldekodu rahvale renessanssi tantse ning selle ajastu kombeid ja kostüüme.
Rondo Danzante tutvustas hooldekodu rahvale renessanssi tantse ning selle ajastu kombeid ja kostüüme. Foto: Erakogu

Eelmisel nädalal rõõmustas Kuressaare ajaloolise tantsu trupp Rondo Danzante heategevusliku kontserdiga kolme Saaremaa hooldekodu.

Vanu tantse tantsiti Pärsama ja Kihelkonna hooldekodus ning Saaremaa Südamekodus. Idee kontsertideks andis pikk eriolukord, mis hoidis hooldekodude elanikke isolatsioonis, eemal lähedastest, külalistest ja meelelahutusest.

Tantsutrupi esinemise sisuks oli ülevaade renessanssajastu tantsudest ning selle ajastu kommete ja kostüümide tutvustamine. Tänu heldele ilmataadile said kõik kontserdid toimuda värskes õhus ja kõikjal võeti tantsijad soojalt vastu.

Südamekodu elanikud tänasid tantsijaid väikese ajaloolise rännaku eest lilledega, mis nad ise metsast korjanud olid. Pärsama hooldekodus olid kontserti vaatama tulnud pea kõik hoolealused. Hooldajate sõnul oodati kontserti väga, sätiti juba hommikust peale, otsiti välja pidulikumad riided, kübarad jms. 

Hooldekodu elanikud nautisid kauneid kostüüme ja emotsioone ning jututeemat jagus veel järgmisesse päevagi. Pärsama hooldekodu juhataja Kaire Tiik tegi ettepaneku, et kontsert võiks saada traditsiooniks, ja lisas, et nad ootavad tantsijaid igal juhul tagasi.

Kontserte aitasid läbi viia MTÜ Vöimalus ja Autopark Metra. Rondo Danzante järgmine ülesastumine on juba Tallinnas keskaja päevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles