Kuressaare golfiväljak andis esimese Eesti meistri

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
PERE TUGI: Treenerid rõhutavad Karola Soe edust rääkides tema pere toetavat rolli. Laupäeval ja pühapäeval oli tema abiliseks väljakul isa Lembit Soe.
PERE TUGI: Treenerid rõhutavad Karola Soe edust rääkides tema pere toetavat rolli. Laupäeval ja pühapäeval oli tema abiliseks väljakul isa Lembit Soe. Foto: Joosep Martinson / Eesti Golfi Liit

12 aastat pärast avamist on Kuressaare golfiväljakutelt sirgunud Eesti meister. Toona 2008. aastal kuueaastasena esimest korda golfikepi kätte võtnud Karola Soe teenis tiitli löögimängus naiste arvestuses. 

Jõelähtme väljakul eelmise nädala lõpus peetud võistlused läksid nii pingeliseks, et pärast viimast rada ja endale võidu teadvustamist tulid saarlannale pisarad silma. Reedel ja laupäeval suutis ta oma sõnul stabiilselt mängida, kuid pühapäeval hakkas juhtuma. “Kolmandal päeval tuli viga sisse, mis tekitas päris suure pinge,” tunnistas 18-aastane Saaremaa Golf & Country Clubi esindav Karola Soe, kes 12. rajal ebaõnnestus ning võit hakkas juba käest libisema. 

Karola Soe.
Karola Soe. Foto: Joosep Martinson / Eesti Golfi Liit

Siiski õnnestus tal koduväljakul mänginud ja lõpu eel korraks juhtimagi asunud tiitlikaitsjat Anete Liis Adulit kokkuvõttes edestada. “Viimane võistluspäev oli väga raske ja emotsionaalne ning teiseks soovisin seda tiitlit väga saada,” ütles Soe ühe pronksi ja kahe hõbeda kõrvale lõpuks ka kuldmedali teenimise kohta. Ta suutis enda sõnul lõpuni võidelda ja tõestada, et alla anda ei tohi kunagi ning mäng lõpeb pärast viimase raja läbimist: “Vahet pole, kui raske on, kõik on võimalik!”

Saaremaa ühisgümnaasiumi viimasesse klassi minev Karola Soe on Kuressaare golfiväljakute esimene meistritiitli saanud kasvandik. Harjumaal Niitväljal käib ta treenimas treener Mark Suursalu juures, kuid palju tuleb harjutada ka üksi koduväljakul. 

Karola sõnul on trenni tehtud kõvasti ning suur roll on olnud ka tema kunagisel treeneril ja praegusel abilisel Mari Raunal, kellega tegeletakse vaimse vastupidavuse poolega. Golfis peavad vaim ja füüsis tasakaalus olema, teab Karola, muidu tulemust ei tule. 

Eesti meistritiitel oli Karola Soe sõnul üks selle aasta eesmärkidest. Edasine plaan on teha samamoodi trenni edasi ning kuna Eestis enam suuri võistlusi pole, siis võistelda Soomes ja Lätis.   

Saaremaal olnud treenerid: Karola on julge mängija!

Esimene treener Marko Kumm: Karola oli kohe valmis mängija, õppis kiiresti ja tahtis õppida. Ta sai üsna kiiresti aru, et tal on võimalus golfis kuskile jõuda. Isa Lembit aitas tütart palju: tõi teda minu juurde Soome mängima, kui ma juba Kuressaarest lahkunud olin. Mängijana on ta väga julge. 

Eelmine treener, praegune abiline Mari Rauna: Karola on iga treeneri unistuste õpilane – suurepärase suhtumisega noor naine. Tuleb alati trenni valmidusega saada paremaks ja on motiveeritud pingutama. Hea rutiinitaluvusega – see on tippspordis väga tähtis omadus. Karola trump on kindlasti ka toetav perekond: kolmnurgas noorsportlane-lapsevanem-treener on kõik osapooled võrdselt tähtsad. Iseloomustaksin teda sõnadega andekas, töökas, emotsionaalne, mitteallaandja. Tõeline võitleja!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles