LUGEJA MURE Miks on põõsad ringristmikel nii kõrged? (1)

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Tallinna tn ringristmik Kuressaare
Tallinna tn ringristmik Kuressaare Foto: Merit Lehtsalu/Saarte Hääl

Saarte Hääle toimetuse poole pöördus lehelugeja, kelle arvates on Tallinna tänava ringristmikutel kasvavad põõsad  nii kõrged, et ei näe enam teisi ringil olevaid autosid.

„Minul tekkis selline olukord. Põõsaste tagant vupsas välja auto, mida ma ei näinud. Pidin suht järsult pidurdama, mida ei osanud arvata ka mulle järgnenud sõiduk. Õnneks plekki ei mõlgitud,” kirjeldas lugeja ohtliku olukorda. Ta tõstatab küsimuse, et kui ringristmikud tehti läbilaskevõime suurendamiseks, siis kõrged põõsad vastupidi aeglustavad liiklust. „Absurd minu arust,” kommenteerib lugeja.

Lugejale vastas Matis Sikk, Kuressaare politseijaoskonna patrulltalituse juht, kelle arvates põõsad endast ohtu ei kujuta.

"Ringteele lähenedes, olenemata selle asukohast, peab sõidukijuht valima sobiva sõidukiiruse  ja kontrollima vahetult ringteelt vasakult lähenevate sõidukite olemasolu. Sõidukiirus peab olema ohutu nii sõidukijuhile endale kui ka teistele liiklejatele. Tallinna tänava ringristmikul kasvavad põõsad ei varja ringteelt vasakult lähenevaid sõidukeid,” selgitas Sikk.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles