Vallavalitsus: lasteaia ehitus venib, sest pole piisavalt ehitajaid

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Pargi lasteaia ehitus.
Pargi lasteaia ehitus. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare Tuulte Roosi lasteaia kolm miljonit eurot maksev remont on graafikust umbes kaks nädalat maas, sest vallavalitsuse hinnangul ei ole ehitusfirma objektile toonud piisavalt töölisi. 

Saaremaa vallavalitsuse partner Tuulte Roosis asuva lasteaia rekonstrueerimisel on ehitusfirma Tesman Ehitus OÜ, kes tegi riigihankel ühispakkumuse koos AS-iga Level. 

Esialgse, eelmise aasta 1. juulil sõlmitud lepingu järgi pidanuks ehitajad valmis objekti üle andma eilseks.

Esmaspäeval toimunud ehituskoosolekul selgus, et sisetööde osas on ehitajad graafikust maas. Ehitusjärelevalve andmetel kaks nädalat.

“Selle tingib meie teadmisel vähene ehitustööliste hulk objektil,” ütles Saarte Häälele vallavalitsuse ehitus- ja planeeringuosakonna juhataja Rein Kallas.

Tema sõnul esmaspäeval ehitusfirma seisukohta mahajäämuse likvideerimise osas kahjuks ei saanud, kuna Lembit Soe, kes korraldab firmas tööliste suunamist objektidele, sellel koosolekul ei viibinud. Saarte Hääle päringule Tesman Ehitus ei vastanud. 

Kallase sõnul on vallavalitsus igati tulnud vastu ehitaja taotlustele lepingu muudatuste osas ning ei saa väita, et selles küsimuses tüli oleks.

Vallavalitsuse teatel on seni Tesmaniga vormistatud lepingu lisad lõpptähtaja pikendamise ja ettemaksu tasumise osas. 

Lõpptähtaega pikendati 11. juunil seoses koroonapuhanguga: “Eriolukorrast tulenevate piirangute tõttu on hankelepingu õigeaegne täitmine võimatu.”Lepingu muudatuse järgi peavad lasteaia rekonstrueerimistööd lõplikult valmis saama 1. septembriks. 

Vastuolud lasteaia remondi küsimustes tekkisid Tesmanil ja vallavalitsusel ka veebruaris, kui selgus, et valla ehitusinsener Urmas Sepp on allkirjastanud ehitustööde muudatuste dokumendi ilma selleks volitusi omamata. 

Nimelt liikus Sepp vallavalitsuse ühest osakonnast teise ja tema ülesanded läksid teisele teenistujale Mehis Kallasele. 

Tesman rõhus sellele, et muudatustööd, mille Urmas Sepp heaks kiitis, olid tehtud sel ajal, kui teenistujal oli veel esindusõigus, mistõttu sai ta need tagasiulatuvalt heaks kiita. Vallavalitsus sellega ei nõustunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles