Uim tahaks rohkem müristada

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Lärm, müra. Foto on illustratiivne.
Lärm, müra. Foto on illustratiivne. Foto: www.freepik.com

Kuressaares tegutsev surfibaar Uim tegi valla üldplaneeringu osas ettepaneku, et Kuressaare keskväljaku ümber võiks olla 500-meetrise raadiusega ala, kus oleks lubatud kõrgem müratase. Praegu on Uime baari asukoht Kohtu tänav 1 määratletud segahoonestusalana, kus tuleb arvestada ka elamute lähedusega ning seega peab muusika vaiksem olema. Uime esindav vandeadvokaat Liisa Linna ütleb vallale saadetud ettepanekus, et kõrgem müratase võiks olla lubatud vähemalt nädalavahetustel ja riiklike pühade eelsetel ööpäevadel.

Ettepanekus nenditakse, et paraku ei ole Kuressaare vanalinnas muinsuskaitsealal võimalik ehitada kõiki vanu hooneid standardikohastele heliisolatsiooninõuetele vastavaks. Samas pole ka mõeldav, et meelelahutusasutused ja avalikud üritused peaksid kolima linnast välja põldudele, kus ei viibi kedagi, keda müra häirida võiks.

Uimel on tegutsemisaastatel tekkinud tihti vastuolusid läheduses asuvate hoonete omanikega, kelle arvates on melu surfibaaris liiga lärmakas. 

Vandeadvokaat Linna märgib, et öine meelelahutus kuulub linnakeskkonna juurde ning ilma selliste asutusteta, nagu kõrtsid, baarid ja ööklubid, ei ole linnade ja asulate elukeskkond seni mõeldav olnud. Juba ajalooliselt on kõrtse ja trahtereid tema sõnul peetud asutusteks, millel on oma koht kultuuri- ja sotsiaalelus ning neile on leitud koht linna tuiksoonel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles