Saaremaa kriisikomisjon palub üritustel osalejatel käituda vastutustundlikult (1)

Saarte Hääl
Copy
Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk
Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Et sel nädalavahetusel Saaremaal toimuvad rahvarohked üritused mööduksid kõigile osalejatele turvaliselt, palub kriisikomisjon järgida korraldajate soovitusi ja hoida teiste inimestega distantsi. Haigussümptomite korral või juhul, kui on hiljuti olnud kokkupuuteid positiivse koroonaproovi andnud inimesega, tuleb kindlasti jääda koju.

Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk paneb inimestele südamele, et vastutustustundlik käitumine on esimene samm koroonaviiruse teise laine tuleku ärahoidmiseks: "Iga inimene võib saada COVID-19 viiruse ja igaüks võib seda enda teadmata ka levitada, seetõttu on oluline, et oleme ise hoolikad ning käitume vastutustundlikult."

Pühapäeval, 9. augustil koguneb Saaremaa kriisikomisjon, et arutada järgmisi samme olukorras, kus Saaremaal registreeriti esimene koroonaviirusesse nakatunu alates maikuu teisest poolest. 

Tegemist oli Tartus nakatunud inimesega, kes koju jõudes andis positiivse proovi. Koheselt jäid nii nakatunu, tema perekond kui ka nendega kontaktis olnud inimesed eneseisolatsiooni. 

Endiselt on väga oluline pesta hoolikalt käsi, vältida rahvarohkeid kohti, hoida teiste inimestega distantsi ja liikuda hajutatult ning kanda avalikes ruumides (poed, apteegid, meditsiiniasutused, ühistransport) kaitsemaski. Haigestudes tuleb kindlasti jääda kohe koju ja helistada oma perearstile.

Infot koroonaviiruse kohta saab infotelefonilt 1247 ning veebilehelt kriis.ee.

Kriisikomisjon koguneb homme.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles