Hiiehaldjas ja teised kevadpõnnid said sünnikirjad (1)

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
ERILINE NIMI ERILISEL KEVADEL: Ema Mari-Liis Niiduga vastuvõtul käinud Hiiehaldjas sündis oma pere viienda lapsena maikuus, kui Saaremaa oli taas lukust lahti keeratud.
ERILINE NIMI ERILISEL KEVADEL: Ema Mari-Liis Niiduga vastuvõtul käinud Hiiehaldjas sündis oma pere viienda lapsena maikuus, kui Saaremaa oli taas lukust lahti keeratud. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare kultuurikeskusse olid eile pärastlõunal kutsutud 51 tänavust ilmakodanikku, kelle sünd registreeriti Saaremaa vallas 2020. aasta aprillis ja mais ehk sellekevadise eriolukorra ajal.

Poisse ja tüdrukuid oli nende seas pea võrdselt – 27 olid poisid ja 24 tüdrukud. Viimaste hulgas ka üks paar kaksikuid.

Peagi kolmekuuseks saav tilluke Hiiehaldjas oli pidulikule sündmusele tulnud ema Mari-Liis Niiduga. Hiiehaldjas sündis maikuu keskel, 19. mail, üsna pea pärast seda, kui Saaremaa taas lukust lahti keerati, oma pere viienda põnnina ja sai täpselt samamoodi kui teised lapsed peres täiesti omanäolise nime. Peale Hiiehaldja on Niidu peres veel Tähelill, Lootus, Rahu ja Hõbesäde.

Kuna lastel on kõigil erilised nimed, on ema Mari-Liis pidanud tihti inimestele rääkima, millest sellised vahvad valikud. Hiiehaldja nime kujunemise kohta polevatki tal aga eraldi lugu. "Suurematele lastele rääkisin, et peaaegu oleks temale sellise "tavalise" nime pannud, aga lapsed ütlesid seepeale, et väga hea, et ei pannud! Muidu ta ei oleks üldse meie perre sobinud," naeris Mari-Liis Niit.

Eilsele pidulikule vastuvõtule tulid ema ja pisitütar kahekesi, kuna kõik ülejäänud pere pudinad olid parasjagu Kuressaare gümnaasiumi juures toimuvas nutilaagris roboteid ehitamas.

Sünnikirjad andsid üle Saaremaa abivallavanem Helle Kahm ja Saaremaa volikogu esimees Tiiu Aro.

Galerii vastuvõtust avaldame Saarte Hääles järgmisel nädalal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles