Panga muinastulede öö kogub raha Perekodu lastele

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Panga panga muinastulede öö
Panga panga muinastulede öö Foto: Siim Metsmaa / Saarte Hääl

Täna õhtul süüdatakse mitmel pool mere ääres traditsioonilised muinastuled, meenutamaks ajaloolisi mereäärseid märgutulesid. Lõkete kaardi kohaselt on ka Saare maakonnas süttimas mitmeid lõkkeid, ent kõik pole kindlasti end kaardile märkinudki.

Panga pangal korraldab traditsioonilise heategevusliku muinastulede öö sealne ettevõtja Alver Sagur, kes aitab lõkke äärde tulijate abiga koguda raha Kuressaare Perekodu lastele koolitarvete soetamiseks.

“Muinastuld oleme siin juba aastaid teinud ja aastaid oleme ka korjanud raha lastele,” rääkis Sagur. “Meie põhiidee ongi selles, et miks teha niisama üritust, teeme parem Perekodu laste heaks. Saare rahvas on selle hästi vastu võtnud ka, sest nõrgemaid peab ju ikka aitama.”

Lisaks tulele on Pangal kavas tulešõu, tantsutrupi Lips etendus, näeb ja kuuleb Black Velvetit ning trikke teeb ka õhuakrobaat. Eraldi on avatud väike kohvikuala ja ka lasteala, et neilgi igav ei hakkaks.

Lõke süüdatakse Panga pangal kella 21 ajal, kuid Alver Sagur soovitas rahval kogunema hakata juba tunnike varem. “Võib muidugi veel varem ka tulla, päev läbi võib ju pangal käia,” naeris ta.

Muinastulesid toimub ka mujal ning valiku neist leiab Saarte Hääle viimaselt küljelt “Kuhu minna” rubriigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles