Saaremaal toimunud kirjanduslaager jättis osalejatele kustumatu mulje

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Erakogu
Erakogu Foto: Rõõmsad laagrilised Saaremaal.

23-29. augustil toimus Saaremaal Eesti keele maja kirjanduslaager, mille raames said laagrilised tutvuda saarlaste kirjandusloomingu ning kultuuriga ning kauneid paiku avastada.

Integratsiooni Sihtasutuse juht Irene Käosaar rääkis, et tegu oli vene keelt kõnelevate inimeste integratsioonilaagriga, mille raames said näiteks Kohtla-Järvelt ning Narva linnast pärit inimesed võimaluse saari avastada ning saarlaste sulest tulnud kirjanduse kaudu kultuuriga tutvuda. Irene sõnul oli seltskond reisist vaimustuses. Selle kohta leiab kinnituse ka Eesti keele maja Facebooki postitusest: "Eeskujud ning kaunis saare loodus on olnud nii inspireerivad, et meie tublide õppijate sulest on hakanud lausa voolama kaunist luulet, samuti tulid Abruka saarel esmaettekandele Jüri Tuuliku lühilugude ainetel valminud võrratud näidendid." Laagrilised väisasid Muhu saarelt Koguva külast pärit Juhan Smuuli kodu, ning kaks päeva veetsid nad Abrukal Jüri ning Ülo tuuliku "kirjanduslikku ja kodusesse lähedusse hoies." 

Samuti võib lehelt lugeda reisi kohta kirja pandud ülevaid emotsioone: "Võime igal juhul kinnitada, et tundsime ennast saarel turvaliselt nagu Suure Tõllu taskus ja seda ka kõige kriminaalsematel ja õõvastavamatel hetkedel. Sest eesti keele maja kirjanduslaagri järgnevate päevade jooksul tuli meil Kaali kraatri juures uuesti läbi elada meteoriidi langemine, kohtuda Thule keskuses müütiliste tegelastega, kriminaalsel päeval kõndida läbi kahtlase metsa ja nuputada koos Muhu kirjaniku Katrin Pautsiga, mis siis ikkagi juhtus tema krimiromaanis “Politseiniku tütar”."

Laagrit jäi lõpetama Kuressaare lossihoovis toimunud kontserdil kõlanud Jaak Joala kaunid viisid. "Kokkuvõttes võib öelda: KÖIK ON KENA!" võtsid laagrilised elamused kokku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles