POLITSEINÄDAL Jalgratturid sattusid õnnetustesse

Saarte Hääl
Copy
Politsei.
Politsei. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kuressaare politseijaoskonna arestimaja juhtivpolitseiniku Aare Alliku sõnul registreeriti möödunud nädala jooksul Kuressaare politseijaoskonnas 32 väljakutset ja sündmust, millega politseinikud tegelesid. Jaoskonda toimetati üheksa inimest, kellest kainenema jäeti viis.

Alliku sõnul juhtus läinud nädalal kaks liiklusõnnetust Kuressaare linnas, mõlemal juhul jalgratturitega. 24. augusti õhtupoolikul ei andnud sõiduauto Škoda roolis olnud 44-aastane juht parempöördel teed vastutulevale jalgratturile ja põrkas ratturiga kokku. Õnnetuses sai viga jalgrattaga sõitnud laps. Juhtunu asjaolude selgitamiseks alustati väärteomenetlust.

26. augusti ennelõunal juhtus liiklusõnnetus Põlluvahe tänaval, kus jalgrattur asus sooritama vasakpööret, kuid ei veendunud manöövri ohutuses ja põrkas kokku sõiduautoga. Politsei sõnul oli tegemist õnneliku õnnetusega, milles jalgrattur tervisekahjustusi ei saanud.

Allik tuletas meelde, et taas on käes kooliaeg ja sellega seoses tuleb nii sõidukijuhtidel kui ka koolijütsidel olla liikluses tavapärasest tähelepanelikum.

"Eriti ettevaatlikud peaksid sõidukijuhid olema koolide ümbruses, sest lapsed näevad liikluses toimuvat teises perspektiivis kui täiskasvanud ega pruugi ohte tajuda," märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles