Perearstid paluvad: tulge kohale vaid kutse peale

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
JÄRGIME REEGLEID: Dr Mari Soots viitab perearstikeskuse uksel olevatele meeldetuletustele, mida ta koos kolleegidega palub meie kõigi tervise huvides arvesse võtta.
JÄRGIME REEGLEID: Dr Mari Soots viitab perearstikeskuse uksel olevatele meeldetuletustele, mida ta koos kolleegidega palub meie kõigi tervise huvides arvesse võtta. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Sügise, kooli alguse ja järjekindlalt taas tuure koguva koroonaleviku tõttu paluvad perearstid patsientidel end vastuvõtule eelregistreerida, mitte tulla arsti juurde palavikus, köha ja nohuga ette teatamata. 

Sügise pealetung ja kooliaasta algus tähendavad traditsiooniliselt ka viirushaiguste leviku algust. See ei tähenda mitte ainult koroonat, kuid ei maksa unustada ka selle viiruse olemasolu. 

Kevadel kartsid inimesed perearsti kabinetti kui tuld, nüüd mõni kuu hiljem on igasugune ohutunne aga kadunud. Perearstid Mari Soots ja Sille Väli ütlevad, et köha ja nohuga inimesi satub ilma ette teatamata uksest sisse tulema üsna tihti. Juhtunud on ka, et inimene tuleb end eelnevalt registreerimata arstikabinetti ning teatab siis, et tal on juba mitu päeva olnud köha ja 39 kraadi palavikku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles