Saarlane elab kauem tervena kui 10 aasta eest

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
PIKEMA ELU JA PAREMA TERVISE HEAKS: Ülemarst Toomas Tuulingu sõnul on diagnostika- ja ravivõimalused aastatega aina paranenud. Selle kompuutertomograafi soetamine kaks aastat tagasi oli haigla jaoks Tuulingu hinnangul suur edusamm.
PIKEMA ELU JA PAREMA TERVISE HEAKS: Ülemarst Toomas Tuulingu sõnul on diagnostika- ja ravivõimalused aastatega aina paranenud. Selle kompuutertomograafi soetamine kaks aastat tagasi oli haigla jaoks Tuulingu hinnangul suur edusamm. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Statistikaameti andmeil on Saare maakonda sündivate laste oodatav eluiga märksa kõrgem kui kümme aastat tagasi, samuti elavad siinsed inimesed kauem tervena. 

Aastail 2008/2009 ilmale tulnud laste oodatav eluiga sünnihetkel oli peaaegu 74 aastat, mullu ja tunamullu ilmale tulnuil aga pea 78 aastat. Seejuures on meessoo esindajate oodatavaks elueaks märgitud 73,7 aastat ja tüdrukutel 82,2 aastat.

Saare maakonna kohta käivad arvud on riigi keskmisest siiski pisut madalamad: mullu oli Eesti meeste oodatav eluiga sünnimomendil 74,4 ja naistel 82,8 aastat.       

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles