Meelespea kutsub abivajajaist teada andma

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
MTÜ Meelespea juhatuse liige Aive Laanemets.
MTÜ Meelespea juhatuse liige Aive Laanemets. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Heategevusühing Meelespea kutsub saare kogukonda üles märkama abivajajaid, et kevadise virtuaalkontserdiga "Saaremaa rööm" kogutud raha eest aidata neid, kel hädasti toetust tarvis.

MTÜ Meelespea juhatuse liikme Aive Laanemetsa sõnul on 23 000 eurot ühingu ajaloos kõige suurem ühe projektiga saadud annetusraha, millega soovib ühing aidata neid, kes seda kindlasti vajavad.  

"Meil Saare maakonnas leidub lasterikkaid peresid, üksikvanemaid ja teisi inimesi, kel igapäevaeluga raske toime tulla," ütles Laanemets Kadi raadio saates "Keskpäev". "Samas on meil väga palju neid, kes ei lähe ise abi küsima, vaid püüavad, maksku mis maksab, ise hakkama saada."

Üks "Saaremaa röömu" initsiaatoreid Annely Longhurst peab oluliseks, et abi saaksid pered, kus on kasvamas kooliealised lapsed ning kus vanem või vanemad koroonakriisi ajal töö kaotasid. "Samuti võiks toetada puuetega laste vanemaid," lisas Longhurst. 

Aive Laanemetsa sõnul on oma märkamistest teada andma oodatud kõik: õpetajad, lasteaiakasvatajad, sõbrad, naabrid. Abipalved või info abivajajate kohta palub Meelespea saata meiliaadressil heategevusturg@hot.ee või Meelespea Facebooki-sõnumitesse. 

28. mail Viimsi vabaõhumuuseumis toimunud kontserdil astusid üles Saaremaa juurtega artistid Ivo Linna, Grete Paia, Uudo Sepp, Merilin Mälk ning folgiduo Leana & Hartwin. Saadet juhtis Kristel Aaslaid. 

Annetusi koguti saate vaatamistasu kaudu – kontserdi vaatamisõiguse said Telia TV kliendid soetada nelja euro eest. Samuti said inimesed helistada annetustelefonidele ja teha ülekande otse MTÜ Meelespea kontole.

"Lisaks Eestile toetasid Saaremaad ka paljud inimesed Suurbritanniast, Austraaliast ja Ameerikast," ütles Longhurst.    

Et heategevuseks mõeldud rahasumma kasvaks, kutsub Meelespea külastama ka oma heategevusturgu Tallinna tn 30, Kuressaare bussijaama naabruses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles